Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam. Po czym poznać który z tych systemów mam zainstalowany w swoim BMW E46 z kwietnia 1999r silnik 1.8.
Opublikowano
No własnie niekoniecznie. Z tego co wiem to w E46 przycisk jest dokładnie taki sam dla ASC i ASC+T. Kontrolki też są chyba takie same. Z instrukcji obsługi pojazdu wynika że mogę mieć albo ASC+T albo DSC przy czym DSC napewno odpada:)
Opublikowano
No własnie niekoniecznie. Z tego co wiem to w E46 przycisk jest dokładnie taki sam dla ASC i ASC+T. Kontrolki też są chyba takie same. Z instrukcji obsługi pojazdu wynika że mogę mieć albo ASC+T albo DSC przy czym DSC napewno odpada:)

Sprobuj przytrzymac przycisk na kilka sekund, jak zaswieci sie na stale trojkat i reczny wtedy jest + T jak sam trojkat wtedy ASC. Po Wyl i Wl zaplon zeby zresetowac

Xdrive

Koder

Opublikowano

No ja w sumie też:) Mam samo ASC jeśłi ten opis sprawdzenia jest dobry.

Dzięki pozdrawiam

Opublikowano
e46 - to jest pewny sposób?

Byłem przekonany, że mam ASC+T z Twojego opisu wynika, że samo ASC.

Odsyłam do kolegi chyba "pablo" (?) kiedys pisal ze tak mu się wlaśnie zapala, miał asc +T

Xdrive

Koder

Opublikowano

Sprobuj przytrzymac przycisk na kilka sekund, jak zaswieci sie na stale trojkat i reczny wtedy jest + T jak sam trojkat wtedy ASC. Po Wyl i Wl zaplon zeby zresetowac

A czy w E36 mozna to w taki sam sposob sprawdzic??