Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam. szukalem na innych forach i nigdzie nie znalazlem. jak wyregulowac szyberdach z przdou za nisko z tylu za wysoko... i woda sie do srodka samochodu dostaje :( czytalem ale to w bumie 5 ze sa trzy sruby ktore trzeba poluzowac i wyregulowac ale w bmw 3 juz takich nie ma :/ pomocy idzie zima wody duzo utone :x
Opublikowano
szczerze mowiac to rozebralem juz duzo szyberdachow i z przodu ciezko wyregulowac ( sam ma zapadniety przod z szyberdachu). Jest tam taka srubka ktora mozna krecic ale nie wiem czy nia wyregulujesz wysokosc. Z tylu sprawa wyglada inaczej bo sa takie trojkatne podkladki ktore mozna przesowac i wtedy sie robi wyzej. Nie polecam majstrowaia przy szyberdachu w E36 bo tam sa elementy tak delikatne ze kazde krzywe skrecenie czegos moze spowodowac pekniecie jakiegos plasticzku ktory duzo kosztuje w serwisie. Jesli masz mokro w aucie to nie przez to ze masz krzywo szyber tylko masz moze poluznione te wezyki ktore odprowadzaja wode z szyberdachu. Nawet jak uchylisz syzer do gory i polejesz po tej plycie od szyberdachu i splynie do srodka to woda powinna wyplynac przez te kanaly.

http://img177.imageshack.us/img177/7296/111eb2.jpg

Moje BMW i sprzecik audio

www.bts-bmw.pl

Opublikowano
sa tam 2 kanaly ktorymi powinna uciekac woda udroznilem je i drutem i przedmuchalem sprezarka i wszystko powinno byc ok ale woda dalej sie dostaje do srodka.... nie wiem co mam robic :shock:
Opublikowano
WITAM...a wcześniej zamykał się tak,jak powinien?Może silniczek nie domyka go w pełni?

KTO SZYBKO JEDZIE, TEGO WOLNO NIOSĄ !!!

http://img529.imageshack.us/img529/5021/qqqwr.jpg

Opublikowano

z przodu po jednej i drugiej stronie masz srubke , na niej masz regulacje , nie za duzo ale jest , z tylu sa sruby na klucz 17

ale wyregulowanie szyberdachu nic ci nie da , bedzie ci dalej cieknac , szyberdach nie jest uszczelniany przez ta uszczelke ktora biegnie naokolo niego , po ta sa splywy zeby woda nimi odplywala jak deszcz pada

• 5 tygodni później...
Opublikowano
nareszcie rozwiazalem swoj problem z szyberdachem :D:D w progach po prawej jak i po lewej stronie sa wyciete otwory ktorymi ma uciekac woda z szyberdachu tymi kanalami:d i wszystko bylo by git zeby z lewej strony ten otwor byl :d a go nie bylo byl tylko z prawej. poprzedni wlasciciel nie wiem co chcial zrobic ale zakleil ten otwor czy konserwowal podwozie czy jak nie wiem :p dobry noz w reke i do dziela zrobilem dziurke woda teraz ma gdzie uciekac i jest wszystko ok :D nie cieknie juz mi do srodka auta :p