Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam wszystkich kupiłem uniwersalny odtwarzacz dvd i nie wiem jak go podłączyć do mojej e39 znalazłem na forum schemat kostki białego koloru z zaznaczonymi pinami wejście video i audio ale nie wiem gdzie szukać tej kostki :mad2: proszę o pomoc w tym temacie z góry bardzo dziękuje :modlitwa:
Opublikowano
kolego podstawowe pytanie czy masz navi+tv?

Informuje, że już można podpiąć np. DVD bez potrzeby posiadania tunera TV - mam takowe interface ;) do E39, E46, X5, X3, ale niestety tylko z radiem BM54, czyli od 2001r. - zapraszam.

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Wpina się pod kostki czytnika navi (wypina się kostkę z czytnika i podpina pod wiązkę interface, a kabel z interface podpina się pod czytnik) i jedną z kostek radia (podobny do ww sposobu). Wszystko bez cięcia, lutowania itp. - pod względem elektrycznym - kilka minut roboty. Interface ma wejście video i audio (stereo). Jeden z forumowiczów niedawno brał ode mnie taki interface, ale nie pamiętam nicku :) - rozmawialiśmy na GG ... (może się ujawni : ) )

Koszt - 780zł. Jak do tej pory widziałem takie interface w cenie mniej więcej tunera TV do BMW, czyli ok. 1200-1400zł., więc chyba to jest dość tanio :)

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

Opublikowano
Nie można, jakby było można, to po co taki interface ? Prosto podpiąć kabelkami można tylko jak się posiada TV.

Stronka

Opublikowano

Słabo szukasz na forum :)

Piny 6 i 15 wejście video i 4 i 5 wejście audio w białej wtyczce tunera TV.

Stronka

Opublikowano

Witam

Ja mam ten sam problem tzn. mam w swoim aucie nawigacje z wyjściem AV w tunelu środkowym, kupiłem kabelek w sklepie(wtyczka do wejścia w tunelu przechodząca w 2 czincze okrągłe - takie jak są w telewizorach Av) Podłączam się i tylko miga obraz, nawet nie ma dźwięku. Czy to wina kabla ?

Może ktoś wie jaki ma być kabel, gdzie go kupić(allegro albo Warszawa) ?

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

WEJDŹ I ZOBACZ - FORUM TYLKO O BMW E28

WWW.BMWE28.PL

Opublikowano
i jak to hula?? Rozumiem ze chodzi to tylko z tunerem Tv?? Zastanawiam się czy cos takiego sobie nie sprawic...hmm
Opublikowano
Słabo szukasz na forum :)

Piny 6 i 15 wejście video i 4 i 5 wejście audio w białej wtyczce tunera TV.

a jak zrobic ten patent zeby bylo stereo? podobno jakos trzeba sie wpiąć we wtyczkę od tunera radiowego, tak?

Konrad

http://www.maxmotors.pl

SKLEP MOTOCYKLOWY

Opublikowano
a jak zrobic ten patent zeby bylo stereo?

wiec dowiedzialem sie od dostawcy ze Tuner TV jewst Mono* ale dzwiek idzie po wszystkich glosnikach, w taki oto sposob w/w przejsciowka nie bedzie przekazywac stereo dzwieku. jak narazie czekam na sprzet audio /Video/tel/Navi/MP3 ktory to mam zamiar podlaczyc, moze juz w przyszlym tygodniu bede mial komplecik.

Opublikowano

"Interface" do tunera TV - takie jak podałeś, to ja mam po 40zł. (choć nieco prostrzy i trzeba poświęcić kilka minut na podpięcie, ale nie kosztuje 40eur ...) A tak dokładnie to poprostu zwykły kabel/przejściówka. Czytaj to co się pisze ;) - wcześniej pisałem o interface do navi bez TV.

Stronka

Opublikowano
Dokładnie tak.Gdy włączysz TV na AV jest dźwięk stereo. Tylko trzeba pamiętać aby wyłączyć DVD gdy się przełączy na inne źródło bo dźwięki będa się nakładać :D Ps. Jak będę w Mławie mogę podjechać to ocenisz.
Gdy się urodziłem płakałem a wszyscy się śmiali, umierając ja będę się śmiać a wszyscy będą płakać.