Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam Serdecznie.

Mam maly problem w ojca samochodzie... Jest to Mitsubishi galant z 98 roku. Od czasu do czasu przy wolniejszej jezdzie czasami cos pisknie w kole.

Mi sie wydawaloby ze to moze lozysko,lub moze tarcza jest krzywa albo cos ociera tylko nie ma zadnego bicia na kierownice wiec chyba jednak tarcza to nie to...na wstecznym tez.Przy hamowaniu nic sie nie dzieje takiego... Macie moze jakies propozycje co mogloby to byc ?? :cool2:

B M W
Opublikowano

Witam.

Sprawdź może czy nie blokują się mechanizmy hamulców,wtedy objawia się to takim piszczeniem(i własnie nie koniecznie podczas hamowania).

;)

Pzdr

Może być każde auto,pod warunkiem że będzie to BMW...
Opublikowano
sprawdz tarcze hamulcowe, bo czasem jak na tarczy utworzy się rant to może on obcierać o zacisk i popiskuje. można go zeszlifować chyba że tarcze już pora wymienić.
Opublikowano
bede musial jednak dobrze zajezec z tymi hamulca mi i tym co mozna zrobic w "garazu pod domem" a jak bedzie problem dalej trzeba bedzie pomechanikowac troche.Dziekuje za podpowiedzi :cool2: :modlitwa:
B M W
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.