Skocz do zawartości

[ E39 ] co mam zrobic? ksenon...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Sluchajcie, przepalila mi sie zarowka ksenonowa i kupilem nowe,dwie. Zakladam, zapalam i na poczatku siweca barwa niebieska po czym ma odcien zoltego i na bialy wchodzi. W sklepie zapewniali mnie ze beda swiecic tak samo jak te ktore mam ( jak ksenon na niebiesko) poniewaz mam seryjne ksenony i tam ida takie same zarowki... mialem osram dali mi philipsa o tych samych oznaczeniach i wcale nie swieci jak ksenon tylko jak zwykla zarwoka! co robic? czy po jakims czasie zaczna mi siwecic na niesbiesko bo musza sie rozswietlic?! Czy kucic sie zeby mi kase zwrocili ze wprowadzili mnie w blad
Opublikowano

Philipsy zawsze miale tendencje do swiecenia na bardziej zołty.

Osramy bardziej na bialo - biało niebiesko. Poza tym kupiles palniki z barwą 4300K czyli swiatlo dzienne ciepłe . Aby miec swiatlo o niebieskiej poswiecie musisz kupic palnik 6000K. Te co masz beda swiecic tylko przy rozruchu na niebiesko. Tak wiec masz do wyboru. Kupic nowe np. CHINSKIE z ALLEGRO 6000K albo poszukac OSRAM 6000K lub zostawic te co masz .

Opublikowano

Witam!

Poszukaj, temat barwy ksenonów był poruszany dosyć obszernie.

Ważna jest jeszcze "ilość" emitowanego światła. 4300K dają "najwięcej" światła.

Pozdro!

Opublikowano
wlasnie, pytalem ich ile maja stopni kelwina, a oni ze nie wiedza i sam sprawdzalem i nigdzie nie pisalo. Zapewniali ze beda swiecic tak jak te moje stare osramy... Dizwne bo one maja te same nadruki na zarowkach
Opublikowano

trudno sie wypowiadac jednoznacznie. ja mam chinski zestaw i paliniki 6000k juz przeszlo rok swieci i nie widac zeby cos byl nie tak.

Jezeli bardzo zalezy ci na tej jasno niebieskiej barwie to kup te XTEC i zaloz. Bedziesz napewno zadowolony.

A na tych twoich palnikach musi byc nadruk kropkowany 4300K jezeli nie to jakies zarkowki z niewiadomego pochodzenia.