Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam mam pytanie czy sonda lambda z e34 bedzie pasowac do e36?? jeszcze jeden problem czy nierowna praca silnika znaczy sie chodzi o obroty wahaja sie w przedziale 0,5 do 1 strasznie trzesie samochodem i na gazie i na paliwie czy to jest sonda czy cos innego??? dzieki za odp.
Opublikowano
Co do tego czy pasuje e34 to nie mam pojecia wiec Ci nie odpowiem, ale jesli chcesz zalozyc uzywana to odradzam, bo sonda sie poprostu wypala z czasem. Co do falowania oborotow to dosc czesta dolegliwosc :search: bo było o tym na forum milon razy. Zazwyczaj przyczyna jest silniczek krokowy lub nieszczelny dolot, czasem kable WN albo swiece. Sonda nie ma na to wplywu.
Opublikowano
wiec powiadasz zeby sonde zostawic w spokoju. swiece wymienilem na nowe a przewody wymieniam za tydzien pytalem w sklepie 160zl. a ile moze kosztowac ten silnik krokowy??
Opublikowano
Sonde mozesz na probe odpiąć (pod autem obok katalizatora jest złączka) i zobaczyc czy jest poprawa. Jesli auto jezdzi dobrze i spalanie ma w normie, a tylko obroty Ci faluja to nie ma sensu ruszac sondy. Instalacje masz sekwencyjna czy 2 generacje? Jesli 2 gen. to najpewniej miales "apsik" i gdzies Ci sie dolot rozszczelnil. Jesli masz 3 gen to mniej prawdopodobnie, ale tez moze byc rozszczelnione. Jak nie pomoze to potem wez sie za silnik krokowy, nie musisz go od razu wymieniac, wejdz do dzialu "zrob to sam" i jest tam gotowa recepta na to jak go wyczyscic. :cool2: Wystarczy troche poszukac.
Opublikowano
Gdy u mnie padała sonda na początku obroty skakały własnie tak od 500 do 1200. Potem były problemy z moco ciezko było ruszyc z miejsca(normalnie) nie przekraczajac 3000 obr. Nastepnie auto w ogole nie chciało jechac. Wywaliłem lambde i jezdzi jak trzeba.