Skocz do zawartości

ogrzewanie tylnej szyby touring

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam jak w temacie autko to touring wiec szyba jest uchylna gdzie szukać przyczyny, gdzie tam są kable, moze ktoś miał juz podobny problem, przycisk świeci ze jest włączony, bezpieczniki ok, zastanawiam sie czy przez otwieranie nie poprzecierały sie jakieś kabelki, którą stroną są prowadzone i tp itd wszystkie informacje mile widziane... a i jeszcze jedno ogrzewana mam tylko jedną boczną "bagarznikową" szybkę, czy to normalne czy moze pękło sie jednej.

Dzieki bardzo za wszystkie odpowiedzi i sugestie. Pozdrawiam

Opublikowano

Kable do ogrzewania tylnej szyby biegną po lewej stronie (kierowcy), w osobnej, cienkiej wiązce. Nie biegną razem z kablami do klapy, tylko obok nich.

U mnie też były przetarte, podsztukowałem i szyba grzeje.

Na bocznej, lewej szybie są paski wyglądające jak ogrzewanie, ale to jest antena. Po prawej stronie takich pasków nie ma i to jest normalne, taka szyba jest oryginalna.

E61 530d '04 (2015-?), E34 525TDS touring '95 (2006-2016), E30 325i '89 (1996-2006)
Opublikowano
Co do ogrzewania tylnej szyby to ogrzewana jest tylko tylnia szyba, czyli u Ciebie w Touringu ta podnoszona w tylniej klapie. Co do pasków na bocznej tylniej szybce to jest antena radiowa, dlatego paski są tylko na jednej szybce.