Skocz do zawartości

E46 - kilka pytań - proszę o pomoc ...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Najprawdopodobniej jutro będę oglądał sprowadzone 320d Touring, po lifcie i podobno 150KM silnik, ale z 2001 roku.

W związku z powyższym mam do Was kilka ważnych dla mnie pytań:

1) Od którego miesiąca 2001 roku e46 wychodziło po lifcie?

2) Czy silnik M47N różni się "obudową" od M47 ?

3) Jakiej firmy są wszystkie szyby w e46 i gdzie znajduje się na nich data produkcji?

4) J/w odnośnie lamp przednich - gdzie jest wybity rok produkcji lampy (zwykła, nie xenon) i jakiej firmy są oryginalne lampy w e46 po lifcie?

5) Wszystkie tabliczki znamionowe - gdzie i ile powinno ich być?

Wiem, że na prawym kielichu wybity jest VIN, na lewym jest tabliczka znamionowa (czarna). Czy prócz tego e46 ma jakieś dodatkowe tabliczki,

czy nawet naklejki np z informacjami o masie pojazdu, obecności poduszki powietrznej na słupkach czy belce przedniej?

Pytam, bo często przy malowanym aucie zapomina się o takich szczegółach...

6) Ile powinno być kluczyków? Czy jak są 2 oryginalne z pilotami to tragedii nie ma :wink: i gdyby wszystko inne było OK można kupić auto?

Jak macie jeszcze jakieś sugestie co do zakupu e46 320dT po lifcie - piszcie :)

Z góry dziękuję wszystkim za pomoc!

Konrad

E46 320d 175 PS@365Nm ...by Rogalotti
Opublikowano

Czy nikt nie zna odpowiedzi choćby na jedno z w/w pytań?

A może powinienem mój post przenieść do działu Seria 3 - może tam byłoby większe zainteresowanie? :|

Opublikowano

Po lifcie były jakoś tak wrzesien pażdziernik- głowy nie dam.

Nie wiem jak poznać z zewnatrz (po otwarciu maski oczywiscie) 136 ps od 150.

poprawka- znalazłem na realoem ze doprowadzenie spalin (chłodznie) w m47 jest okrągłe a w m47N jest kwadratowe. mówię o dojsciu do EGR. W rzeczywistości nie oglądałem m47n ale ze schematu tak wychodzi

Co do szyb to ja u siebie nie mam na ani jednej wbitej daty produkcji! Jakieś nietypowe chyba są albo BMW tak ma. mam fabrycznie przyciemniane na ok. 15 % - taki zielonkawy odcień. Szukałem, szukałem i za boga nie ma tam daty produkcji!!!! Nie twierdzę ze to norma oczywiście. Kluczyki mam 2 plus taki jakiś szary bez centrala. Jak dostaniesz 10 kluczyków nawet to i tak nie wiesz czy pacjent nie ma 11 i po swoje w nocy nie przyjedzie :-)

Calkiem prawdopodobne ze tak mi właśnie zginęło poprzednie auto :-)

Problem szachisty: zwalić konia czy posunąć damę :-)
Opublikowano
Witam prawidlowo powinno byc 4 klucze ,po lifcie 150 koni ..tu wpisz 7 ostatnich liter/cyfr z vin i bedziesz wiedzial cos wiecej.........na kazdym plastyku masz ro produkcji ..na masce od dolu jest naklejka zielona od klimy/jaki czynnik i ile wchodzi gram/ lampy moga byc bosha lub zkw nie ma reguly http://bmwfans.info/original/..
Opublikowano

Dziękuję za informacje.

Wczoraj byłem u kolegi oglądać 318d Touring 12/2002r, żeby mieć rozeznanie.

Już w sobote umówiłem się ze sprzedawcą, że dziś z rana jadę obejrzeć TE BMW 320dT 150KM po lifcie. Zapewniał, że będę pierwszy. Wczoraj zadzwoniłem, okazało się, że o 8 umówił się z innym klientem. Dziś rano dzwonie - SPRZEDANA :cry:

PS. BMW podobno nie wbija daty prod. na szyby.

Najważniejsza dla mnie informacja to data rozpoczęcia produkcji modelu po lifcie - muszę poszukać dokładnie, ale to był chyba koniec 2001r.

Opublikowano
Witam cos niska cena byla ta beemka jak na ten rocznik , pisze ze lekko uszkodzona a moze po drugim dzwonie.. :?:cos dziwnie ta maska uszkodzona..

Cena naprawdę atrakcyjna.

Uszkodzona tak, jakby leciutko wjechała np pod naczepę tira.

Grill był uszkodzony, ale wstawił nerki od innego e46 (posiadał taki komplet)

Jedynie co mnie zdenerwowało to zapewnianie w niedzielę (nie w sobotę, mój błąd w poprzednim poście) że będę odglądał pierwszy. Potem dzwonię w pon. wieczorem (był na wyjeździe i dopiero wczoraj wieczorem wrócił) a tu słyszę, że znajomy będzie ją o 8 we wtorekj oglądał, ja jestem po nim. I dup.a - sprzedał auto.

Szyby podobno orygilanle, przebieg też (sam w to wątpię).

No nic, do wiosny mam czas, znajdę lepszą z pełnego 2002r :cool2: