Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

mam 730 e38 i mam fabryczne radio na kasete i bodajże 6 fabrycznych głośników 2 w tylnych drzwiach i 4 w przednich z tego 2 malutkie wysokotonowe i niestety nie wydobywa sie z nich zbyt dużo basu , dlatego chce podłączyć tube i wzmacniacz to i to mam magnata, z tego co wiem w tym fabrycznym radiu nie ma wyjścia na wzmanicniacz i nie wiem jak to podłączyć oczywiście bez oddawania radia do elektryka zeby wyprowadził kable do wzmacniacza wiem ze sie da tylko nie wiem jak, mam nadzieje ze ktos mi pomoże

pozdrawiam

........srebrne beem wjeżdża na teren........
Opublikowano
postaram sie pomóc jesli nie posiadasz wyjścia na wzmacniacz to nie problem dobrze wiesz ze wzmacniacz potrzebuje tylko sygnal radiowy;) a z tego co piszesz chcesz podlaczyc jakis subufer lub tube czyli analogicznie potrzebny ci tylko jeden kanal z radia bo zakładam ze masz cztery kanały i teraz dwa kanaly ida na przód a dwa na tyl to wystarczy teraz jeden kanal ktory idzie na tyl podpiac do wzmacniacza i muza gra;-) a tylne glosniki ktore masz w standardzie podpinasz wtedy tylko pod jeden kanal fabryka códów ci tam nie wlozyla wiec radio nie ucierpi a kanal ci sie nie spali napewno, mam nadzieje ze udalo mi sie po czesci pomóc :8)
Bayerische Motoren Werke