Skocz do zawartości

Uszczelka pod gł. czy coś innego?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, mam dylemat. Ostatnio zauważyłem, że na korku od wlewu oleju i bagnecie zbiera się masło, odrazu dodaje że płynu mi troszeczke ubywa ale podejrzewam dlatego, ponieważ nie posiadam zb. wyrównawczego i zawsze coś tam wykapie jak jest zagrzany. Oleju mi nie przybywa, wręcz odwrotnie troszkę, rzadko bo rzadko ale co jakiś czas dolewam kapkę. No nie wiem... albo uszczelka albo efekt niedogrzanego silnika (wskaźnik temp. mam na 1/4, wskazówka jest równo pomiędzy min. a środkiem) Nie grzeje się. Więc jak myślicie, doradźcie. Sprawdzę jeszcze jaki jest płyn w chłodnicy jak będzie zanieczyszczony, to wiadomo, że uszczelka, a jak nie to nie wiem. Pozdro.
Opublikowano
masz nie dogrzany silnik przy tej tep nie otworzy ci nawt termostatu a czemy nie zagrzewa sie silnik bo termostat jest padniety i sie nie zamyka :D to moje przypuszczenia zaczol bym od termostatu i odpowietrzenia ukladu maly wydatek a nastepnie glowica to juz spory koszt i robota nie mala
Opublikowano
Najpierw wymien termostat, no chyba że ten niedogrzany silnik to efekt robienia krótkich dystansów na których nie mam możliwości dobrze sie rozgrzać, jeśli takowe robisz to niewielkie ilości "masła" pod korkiem to normalne o tej porze roku.
Opublikowano
Jednak Panowie uszczelka pod głowicą:/ Czeka mnie nie mały wydatek... 300-400zł robocizna, 150zł uszczelki, 60zł plan głowicy, i oczywiście olej i nowy płyn. Życie...
Opublikowano

, ponieważ nie posiadam zb. wyrównawczego..
mozesz mi to jakos wytlumaczyc bo nie potrafie sobie tego wyobrazic... podejrzewam ze masz wyrownawczy zintegrowany z chlodnica
No nie mam wyrównawczego, przy korku w chłodnicy jest tylko wężyk przelewowy.