Skocz do zawartości

odblysnik bosha a lampy hella

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

szukając lamp/odbłyśników dla siebie spotkałem się z opinią,że albo 1 albo 2,bo mix nie wyjdzie-ponoć różnią się budową

kupiłem sobie nowe lampy,od starych mam 1 dobry odbłyśnik do sprzedania,mam też namiary na gościa,który ma 2 sztukę dobrą

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

no a jak ma swiecic ?? nie rozumiem ?? ale co przerobic ?? sroby pasuja w miejsca bez problemu ??

ps z ktorej strony wtyczki zasilajacej lampe mijania jest plus a z ktorej minus ????????????

,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano
Rzecz w tym, że kontur oświetlenia jest nieprawidłowy. Za soczewką, a przed odbłyśnikiem jest kontur, który powinien być równoległy do horyzontu. Odbłyśnik boscha pasuje na śruby w oprawkę hella tylko w jednej pozycji i jest ona nieprawidłowa.
peace & love
Opublikowano
a jak one powinny byc ustawione ??? w sesie ta blacha w lewej lampie i w prawej co ona wogole ma robic ograniczac strumien swiatla ?czyli to ze w lewej lampie nie bedzie swiecic na pas z przeciwka ??
,,, bmw klub 3city--mod lakiernictwo
Opublikowano

jak dojedziesz do ściany i zaswiecisz swiatla to maja byc 2 odciecia w ksztalcie - ____/ ____/

linie dolne maja byc rownolegle do podloza , linie skosne pochylone w stosunku do lini dolnych pod katem 15st ( dla lamp h1 ) i 45st dla lamp h4 .

Opublikowano

robilem juz "kilka" reflektorów i zalezy na jaka partie sie trafi. Trzeba po prostu sprawdzac czy pasuja.

Jesli chodzi o blaszke przed soczewka to daje ona punkt zalamania swiatla - czyli jak w zwyklych reflektorach kapturek przed zarowka, ktory daje efekt odbicia swiatla od lustra a ne bezposrednio z zarowki.

..:: Burzę Mity Wyobraźni ::..