Skocz do zawartości

Termostat dziwne zachowanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam, mam pytanie dotyczace termostatu odpalam zimny slinik jade tak mniej wiecej 10 min a kreska od tem. jest wychylona w strone niebieskiej przedzialki dopiero bo jakims czasie 20-30 minut tak ledwo wchodzi na srodek i na dodatek nawiew nie jest bardzo goracy czy to mozliwe ze teromstat sie nie zamyka?.. prosze o odp
Opublikowano

Tak jest termostat do wymiany.

Ps. Jeżeli jesteś z Lublina to w centrum motoryzacji (tu obok olimpu) i kieruj się na I pietro gościu ma po 124zł. Sam niedawno kupowałem. Dlaczego właśnie tam bo w boxie na dole tej samej firmy chcą aż 165zł.

http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano
zgodze sie z kolegami padl termostat i tyle
Opublikowano
boze z kad ta cena sam wymienialem termostat 35zl a w aso powiedzieli mi 85zl i to jest juz chyba z obudowa ta rura wiec nie mam pojecia z kad dosral ci gostek 124zl lub 165zł
Opublikowano
boze z kad ta cena sam wymienialem termostat 35zl a w aso powiedzieli mi 85zl i to jest juz chyba z obudowa ta rura wiec nie mam pojecia z kad dosral ci gostek 124zl lub 165zł

Kolego tak kosztuje do M43 termostacik w tamtym roku w ASO chcieli 160zł. Nie dokupisz wkładu tylko trzeba brać cały z obudową.

http://wawrylek.110mb.com/img/podpis1.jpg
Opublikowano

:jawdrop: :jawdrop: cena termostatu do m42 1.8IS - 112 zł na miejscu..

zdziwiło mnie to bardzo ponieważ w sklepach krzyczą ok. 150 zł....także lepiej sie upewnić zawsze w ASO najpierw niz przepłacać.

• 4 miesiące temu...
Opublikowano

Podpinam się pod temat:

- wskazówka temperatury idzie

PRAWIE do środka, następnie w czasie jazdy opada, czasem wraca, czase,m nie... Nigdy nie przekracza PRAWIE środka... Ogrzewanie działa doskonale. Mogę nagrzać sobie jak w piecu... Co to może być? TYermostat był wymieniany pół roku temu i nie bardzo pomogło...

Opublikowano
wskazówka temperatury idzie

PRAWIE do środka, następnie w czasie jazdy opada, czasem wraca, czase,m nie... Nigdy nie przekracza PRAWIE środka... Ogrzewanie działa doskonale. Mogę nagrzać sobie jak w piecu... Co to może być? TYermostat był wymieniany pół roku temu i nie bardzo pomogło...

czujnik temperatury.

Przy wymianie uważaj bo na silniku są dwa, jeden podaje informacje do kompa a drugi na zegary. Czarna i niebieska wtyczka tylko nie pamiętam który to właśnie odpowiedzialny jest za wskazania na liczniku.

Poszukaj gdzieś to było...

Opublikowano
niebieski czujnik pokazuje temperature na desce :cool2: (przynajmniej u mnie tak jest)
Opublikowano
OK! Wielkie dzięki...