Skocz do zawartości

pompa wyczyszczona i przerywa tds

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
wyczyściłem nastawnik i przerywa jak jade na każdym biegu w tym zakresie obrotów. czy to może być od złej dawki czy wtrysk sterujący dodam że pali dobrze.
Opublikowano

U mnie było tak samo, na początku szarpał przy takich obrotach a póżniej już zaczął falować na wolnych obrotach, przyczyną był uszkodzony nastawnik.

Dawka paliwa raczej odpada bo wtedy albo by falował albo nie chciał by schodzić z obrotów.

Najlepiej pojechać do jakiegoś szpenia co się zna i na kompie sprawdzi oraz zlokalizuje przyczynę bo tak to można tylko domniemywać a wymieniać części w ślepo nie ma sensu.

Najczęstrzą przyczyną jest nastawnik, na allegro ogłaszają się ludzie naprawiający je ( koszt ok 300 zl).

Opublikowano

sami naprawiacie pompy wtryskowe :shock:

to są tak delikatne urządzenia, że bez specjalistycznego sprzętu i stołów probierczych raczej nie da sie ich dobrze wyregulować

Opublikowano
Wiesz ze się pompy saemu nie rozbiera ale ja czyściłem tylko nastawnik i naprawde nie ma co się tam zepsuć jest tam tylko cewka i czujnik który reguluje tym nastawnikiem tz taki układ z pierścieniem i to wszystko. ale mi zaczął przrywać po przeciągnięciu jej do 200km/h i po tym to się stało. i sam nie wiem co to jest