Skocz do zawartości

e36 odcina zapłon przy 4500 obrotów:(((

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam!!! mam e36 1.8is auto odcina mi zapłon jak dam mu troche więcej do pieca tzn przy 4500 obrotów odcina zapłon, cały czas ma zbyt bogatą miesznke, śmierdzi niedopaloną benzyną, chyba chodzi w trybie awaryjnym, podejrzewam że coś w kompie namieszane tylko co to może być??? jak ktoś ma pomysły to piszcie. pzdr.
Opublikowano
witam!!! mam e36 1.8is auto odcina mi zapłon jak dam mu troche więcej do pieca tzn przy 4500 obrotów odcina zapłon, cały czas ma zbyt bogatą miesznke, śmierdzi niedopaloną benzyną, chyba chodzi w trybie awaryjnym, podejrzewam że coś w kompie namieszane tylko co to może być??? jak ktoś ma pomysły to piszcie. pzdr.

Nic Ci nie odcina tylko masz pewnie uszkodzony czujnik obrotów wałka rozrządu - jedź na kompa i napisz co się dowiedziałeś.

Opublikowano

sprawdz zegary. Najlepiej po numerach częsci. Jak masz płyte głowna zegarów od R6 to bedzie ci odcinac własnie na ok. 4500 obr/min. :lol:

Przez niedomówienie :mad2: własnie kupilem do mojego IS'a płyte od R6 i tez tak mam.

POZDRAWIAM

Opublikowano
sprawdz zegary. Najlepiej po numerach częsci. Jak masz płyte głowna zegarów od R6 to bedzie ci odcinac własnie na ok. 4500 obr/min. :lol:

Przez niedomówienie :mad2: własnie kupilem do mojego IS'a płyte od R6 i tez tak mam.

POZDRAWIAM

Hehe :-) Sprawdź też koła, może masz za małe i masz przekłamanie na zegarach.... ;-)

Sory za sarkazm ale to mnie rozśmieszyło, bez urazy.

Opublikowano

Kolego prl.. moja rada pochodzi z wlasnego doswiadczenia poniewaz 1sze auto ktore kupilem wlasnie mialo wyminiony licznik (skrecony) wlasnie w taki sposób. Teraz przerabialem to 2gi raz ale w innych okolicznosciach... Wiec odnosnie odciecia na 4500 takie wlasnie sa objawy wlozenia zegarów od R6 do R4. Odnosnie pozostalych usterek trapiacych uzytkownika ***Grzegorz19*** sie nie wypowiadam. Poprostu zasugerowalem sprawdzenie ktore trwa raptem 5 min i 1sze jakie mi przyszlo do głowy. Jak sie zna na tyle i wie ze to nie jest przyczyna odcinania to wykluczy to od razu...

POZDRAWIAM