Skocz do zawartości

felgi do e39

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
zdjęcia jak się prezentuje auto na 15 calowych felgach

Wiadomo że się nie prezentuje ale to nie oto chodzi w zime , moim zdaniem trakcja jest wazniejsza i dobre hamowanie , a na 15" będzie najlepsze , apozatym to e39 już wogóle się nie prezentuje wiec gorąco polefcam 15 na cały rok , a to dlatego że zawieszenie robi się dwa razy zadziej i na naszych drogach jest jeszcze w miare komfortowo

Opublikowano

a ja powiem wam ze doszedlem do wniosku ze nie ma co pakowac sie w uzywane i znalazlem bardzo dobre oponki za razsadna cene-SAVA ESKIMO S3 205/65/15 270zł+ prawie noweczki stalowki po 60zł/szt wiec kolo wychodzi 330zł a sama oponka ktora mialem zalozyc na moje alumki 205/60/16 kosztuje 350zł wiec tym sposobem mam 80zeta w kieszeni i drugi komplet kolek. Dla mnie gitees

Pozdrawiam

Opublikowano
jezdzi się o wiele lepiej niż na 17',i mniej pali benzynki :D

Ciekawe ile mi będzie paliła ja mam u siebie 17" z oponą przód 235,a tył 255.

Narazie zakładam zimę to pewnie dowiem się dopiero na wiosnę :twisted:

a ja powiem wam ze doszedlem do wniosku ze nie ma co pakowac sie w uzywane i znalazlem bardzo dobre oponki za razsadna cene-SAVA ESKIMO S3 205/65/15 270zł+ prawie noweczki stalowki po 60zł/szt wiec kolo wychodzi 330zł a sama oponka ktora mialem zalozyc na moje alumki 205/60/16 kosztuje 350zł wiec tym sposobem mam 80zeta w kieszeni i drugi komplet kolek. Dla mnie gitees

Pozdrawiam

Gdzie kupiłeś te oponki??

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
Jeśli chodzi o rozmiar 205/65 jest to odpowiednik 225/60 sam miałem taki dylemat bo moja bunia jeżdzi z kogutem na dachu i mam urządzenie pomiarowe w aucie więc nie mogłem zmienić opon na inny rozmiar i pojechałem do wulkanizatora z pytaniem o opony polecił mi właśnie 205/65 ale szczeże mówiąc musze je zmienić na 225/60 bo moja bunia gorzej się prowadzi w zakręcie ale takto jest ok a mam rozmiar 15'' Pozdrawiam.
Opublikowano

Zauważyłem że wszystkie opony testowane mają minus za sprawność na wodzie :shock:

a przecież w okresiem zimowym jest dużo opadów i dużo wody na drodze...

Jak to trzeba dużo się naszukać,aby naprawdę kupić opony w dobrej cenie i gatunku :8)

KUPIĘ przednie krótkie nadkole do E39 Mpakiet.Dziękuje za każde info
Opublikowano
jesli chodzi o odprowadzanie wody to moim zdaniem najlepsze sa Fuldy (lato i zima) ale maja tez swoje minusy. Jak narazie zuzylem juz 2 komplety Fuld zimowych (nowych) i tak sobie bylem zadowolony. Postanowilem zmienic. Moj Ojciec dalej jezdzi na Fuldzie.
Opublikowano
jesli chodzi o odprowadzanie wody to moim zdaniem najlepsze sa Fuldy (lato i zima) ale maja tez swoje minusy. Jak narazie zuzylem juz 2 komplety Fuld zimowych (nowych) i tak sobie bylem zadowolony. Postanowilem zmienic. Moj Ojciec dalej jezdzi na Fuldzie.

Miałem Fuldy , Goodyeary i Dunlopy zdecydowanie na większy śnieg Dunlpry winter3 ,na autobany w zime goodyeary ug3 albo 4

Opublikowano

Pisałem o odprowadzaniu wody w zimie a nie o śniegu.

Poza tym wymieniasz oponki z nieco wyzszej polki cenowej a nie zawsze sa lepsze od tych tanszych np SAVA etc. Płacisz za markę/napis na oponie i za opłacone testy (czego się nie robi zeby wygrać poważny test w jakimś pismie), no chyba ze kupujesz używane opony-wtedy mozna kupic je w cenie w/w Sav-tyle ze nowych, a dla mnie to juz jest gluppota bo uzywki parametrami nie maja nic wspolnego z nowymi oponami. Sprzedawcy mówią "one maja 6-7 mm a nowe maja 8 mm"-o rany co za mloty, przeciez jakis tam niemiec z jakiegos powodu pozbyl ich sie dajmy na to ze nawet po jednym sezonie-ale czasami nasuwa sie pytanie-dlaczego?