Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
witam!! panowie kilka dni temu zotalem posaiadaczem e32 735i z gazem jestem zielony wic prosze o rade. na jezdzie probnej wszystko oki na benzynie na gazie muł nie 218koni tylko 60max ale niby przykrecony gaz na ekonomik,wiec odkercilismy troche gaz i kuku trzy strzaly pod rzad i auto stoi. Na benzynie nie pali na gazie to samo. co sie moglo stac???? prosze o podpowiedzi. :modlitwa:
Opublikowano

przeplywomierz ci nie rozwalilo?

sprawdz dolot bo czesto po przy wybuchu potrafi sie "rozmontowac"

i nie odkrecaj gazu na wlasna reke bo takie beda skutki, gaz sie nagromadzil w dolocie iskra poszla nie tam gdzie trzeba i sa skutki

po czym stwierdzasz ze auto to mul? jechales kiedys 735?

to nie sa auta sportowe tylko luksusowe, ale mulami nie sa :)

Opublikowano
wiem ze sudemki sa limuzynami a nie autami spotrowymi i nie oczekiwalem od niej super przyspieszen itd, jedzielem kilkoma sudemkami trzy litrowymi(brata dzewczyna ma takie auto) ale w mojej bylo tak ze pedal do dechy a ona nic tylko slychac buuuuu. przeplywomierza nie rozwalilo jest caly,ale poprzedni wlasciciel cos z nim kombinowal bo jest od dolu poklejony silikonem. ona nawet nie chce odpalic na benzynie, jak ja uruchaniam to zalapie i na wolnych obrotach trzecie silnikiem ze 20sekund i gasnie. wyjalem z niej filtr powieetrza i w momencie kiedy gasnie przez preplywke wydobywa sie dym smierdzi jak spalona benzyna. nie wiem jej dolega.
Opublikowano
rozbierz ta przepływke i zobacz jak klapka chodzi sprawdź szczelność układu dolotowego i zawór dekompresyjny z gazu, jeśli szczela to wymień świece i przewody
Opublikowano

na 90% walnieta przepływka... nie zoabaczysz tego gołym okiem...nie musiało jej rozerwać żeby nie chodziła... wymień przepływke... lub zmierz jej wartości... najpierw...

ale raczej ona

http://img110.imageshack.us/img110/2668/naroummmpr4.jpg
Opublikowano
witam dziekuje za rady,przeplywka jest do wyminy bo poprzedni wlasciciel rozbieral ja chyba bo jest poklejona silikonem od dolu to samo silniczek krokowy rozbierany byl. A co naj smieszniejsze na styki komputera tego od wtrysku itd popryskal jakims srodkiem odtłuszczajacym. No i mam troche wydatkow przez tego czlowieka,ale sie nie poddam i bedzie jak zloto,w koncu to samochod moich marzen od dawna. dziekuje jeszcze raz i pozdrawiam jak bedzie juz ok to napisze i dolacze fotki.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
witam!! zroblili mi autko, byl zciety klin na wale i juz jezdzi jak lala. ale teraz nowy problem. szukalem na forum i nie moge znalesc. poruja mi szyby ale tylko od strony kierowcy od pasazera jest ok,w aucie jest klima dwustrefowa. i dzienie pachnie jak wlacze nawiew. aha a jak wlacze odmrazanie szyb to jest oki i od kierowcy i pasazera co moze byc?? pomocy.
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
witam! pachnie tak jak bym mokra szmate gdziesz pod kokpitem,a szyby tylko od strony kierowcy paruja. a mam jeszce jedno pytanie przy mniej wiecej 2000 do 2800 mam jakies dziwne wibracje w aucie tka jakby mi tyl skakal co to moze byc?? pozdrawiam