Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam mały problem z webasto, na komputerze sie załancza, słychac ze przekaznik działa niestety nie właczaja sie dmuchawy, podejrzewam ze jest padniety to ten drugi akumlator w bagazniku i tu mam pytanie jaki on ma amperarz i napiecie???

Opublikowano

12V - 24 Ah , ale jak wymienisz, to niekoniecznie będzie działać :(

Więc najpierw radzę Ci podłączyć jakikolwiek 12V i odpalić webasto....

Opublikowano
Juz sprawdziłem jednak akumulator, bo na innym działa nie orientujecie sie ile to kosztuje w bmw bo sprawdzałem u zwykłych handlarzy i cene mi zrobił 160 zł jak na taki mału akumulator to dośc duo :)))
Opublikowano
Juz sprawdziłem jednak akumulator, bo na innym działa :)))

Ale zobacz, czy grzeje :?: :?: - bo to, że się kręci i to słyszysz to jedno...

160zł - to nie jest taka zła cena - okazyjnie rzeczywiście można kupić np. 100zł - czasem na Allegro. Można też trafić "żelowy" na takich klemach, jak są w Beemce...

Opublikowano
Dzieki chłopaki na razie dałem ten stary do elektryka podładować moze go jeszcze uratuje bo dopóki było ciepło to jeszcze "żył".
Opublikowano
Więc tak akumulator uratowany działa, niestety denerwuje mnie brzęczenie tej pompki w webasto czy mozna ja jakoś nasmarowac czy coś ???
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Odświeżam

przestało mi załączać się webasto. Tzn jak zapogramowałem godz i wcisnąłem przycisk 'ein' to webasto załączało się na chwile, nie wiem moze jakiś test robiło a potem o wyznaczonej godz. Dziś próbowałem nastawić sobie na jutro rano i nie chciało się załączyć było tylko takie tykanie nie wiem jak to opisać, nie załącza się dmuchawa ani nic tylko tak tyka. I moje pytanie co to może być? Czyżby aku od webasto padł?

Jest:

F45 2016r oraz e61 2005r

Były:

E38 740d 2000r

E90 320d 2005r

525 tdsA '95 Chip na 172 KM

Kawasaki ZX-12R '04 na Power Comander III

740iA '93;

Pozdrawiam

Michał

Opublikowano
Troche z innej beczki: jak w ogole sprawdzic czy mam webasto?

Obecnie, po 10 latach przerwy (!): E85 Z4 3.0i R6 M54 '03 + LPG

We wspomnieniach: E32 740i V8 M60 '93 oraz E34 520i R6 M20 '90 + LPG

Opublikowano
Troche z innej beczki: jak w ogole sprawdzic czy mam webasto?
:wink:

Webasto kolego znajduje się przy kolektorze wydechowym,takie podłużne ustrojstwo przymocowane do nadkola,z którego powinny odchodzić przewody układu chłodniczego(tak jest w E32 3.5l)