Skocz do zawartości

Ranne popiskiwanie wspomagania co to jest?????????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Mam problem ze wspomaganiem ,rano zaraz po odpaleniu auta przez chwile popiskuje mi wspomaganie potem jest dobrze wszystko jest ok.Myślałem że może to pasek ale wymieniłem na nowy .Brak wycieków.Napiszcie mi jakie są obiawy kiedy jest zużyty płyn we wspomaganiu.Może to jest to, sam nie wiem.POMOCY :duh: :duh: :duh: :duh:

E34 1988r 2.0l 12v M20

E36 1.8i 1996r sedan.

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Dołączam sie do pytania-mam to samo,ale nie wiedziałem dokładnie co to jest-tylko że jakiś czas temu zmieniałem płyn we wspomaganiu a więc to na pewno nie ze starości.Piszczy tylko rano przez chwilkę.
Opublikowano
Witam, umnie od okolo 4 miesiecy tez slychac odglosy tylko to raczej nie "popiskiwanie" a skrzypienie (jak stara szafa lub drzwi :) i nie wiem skad to dochodzi, po paru skreceniu kol odglosy przestaja dobiegac do moich wrazliwych uszu. Czy uwas jest to piszczenie czy raczj skrzypienie? Moze to nie od wspomagania a jakies przeguby itd?
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Tak to może być skrzypienie jak stara szafa :D dokładnie,ale jak mnie to wkurza to masakra.Masz miarkę-wykręcając korek od zbiorniczka jest tam taki trzpień a na nim jest zaznaczone minimum i maksimum.
Opublikowano

Tylko Jacek, nie szukaj miarki w środku zbiorniczka, ona powinna być zintegrowana z korkiem,

pozdrawiam, marek

moje BMW (the SILVERY)

E34 520i M20 (R6 12V) Lachssilber Metallic, Chrome-line, 1988r., pasja /klasyk, żółte tablice/

E39 525i M54 (R6 24V) Touring, Titansilber Metallic, Shadow-line, 2000r., daily driving

podpis.png

Opublikowano

Mialem podobnie "stara szafa" po myciu silnika. Pomoglo smarowanie od spodu auta na wyjsciu z przekladni kierowniczej (maglownicy chyba)

Tylko pytanie, czy mowimy o tym samym :roll: Popiskiwanie serva to troche cos innego niz stara szafa :D

Opublikowano

Witam

zmieniłem płyn ,naciągłem pasek i powiem ci że teraz jest super wszystko działa jak należy pomogło :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :D

E34 1988r 2.0l 12v M20

E36 1.8i 1996r sedan.