Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

A wiec spaliy mi sie koncowki mocy w tunerze w dwuch kanalach z przodu

podejzewam ze da sie naprawic wyminijac w/w ale jeszcze sie nie orjetowalem co i jak jak ktos moze mi powiedziec czy jest to jaks egzotyka dorgo tanio bede wdzieczny .

Moje pytanie czy z tego tunera nie ma wysc tych samych kanalow na wzamcniacz?

czy zamiast naprawiac nie da sie wlaozyc zmacniacza i czy podejddzie nie oryginalny podkreslam ze mam sterowanie z navi 16:9 oraz z kierownicy

Opublikowano

Też tak miałem :( nikt ci tego nie naprawi jednorazówka :) trzeba kupić tuner

i wymienić ja już 2 dni jestem po tej operacji zobaczymy jak długo wytrzyma

bo problem jest częsty w bmw ;( A tuner radiowy to egzotyka we wrocku nikt nie był wstanie tego naprawić bo się nie da niestety końcówki mocy zalane i myślę że masz tuner bm 54 a to ma cyfrowe końcówki mocy jaiś dziwny patent zalany w dodatku plastikiem na stałe :(

Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano
no dobra ale czy nie da sie wypuscic kabli przed koncowkami do wzamcniacza albi wykozystac wyjscie na wzamacniacz o ile jest oddzielna od wysc na glosniki z tunera?
Opublikowano
Wyciągnij tuner otwórz i zobacz końcówki mocy :) no to powinno dać ci odpowiedź że nic tam nie wypuścisz :( ale polecam zobaczyć to na własne oczy
Le Mans winners 2006 2007 2008 R10tdi :) 2009 908 HDI :) 2010 R15 TDI ;)no cóż trzeba wiedzieć gdzie leży przyszłość motoryzacji :) TDI
Opublikowano (edytowane)
Z tego co wiem, to się nie da w tych tunerach wypuścić sygnału sprzed końcówek (w BM54, bo w BM24 da się) - tak stwierdziło paru elektroników. Edytowane przez Sebast - BMW Klub Polska

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano
Z tego co wiem, to się da w tych tunerach wypuścić sygnału sprzed końcówek (w BM54, bo w BM24 da się) - tak stwierdziło paru elektroników.

no to przynajmniej juz cos....ale co z wyjsciem na wzamcniacz? czy to idzie przez te koncowki mocy ? czy jkos inaczej bo wiem ze mona kupic do tego oryginalny , a i tak musze kupic wzamcniacz bo na te glosniki co mam i tak nie wystarcza tene tuner wiec kolejny i tak by sie spalil

drugie pytaie czym sie ronia te tunery bm54 i bm24 ?

Opublikowano

Przepraszam, zrobiła mi się literówka i zjadłem słowo"nie" :)

Nie da się wyprowadzić w BM54 ...

Oryginalny wzmacniacz jest zasilany z wyjść głośnikowych (za końcówkami mocy)

Sebastian. Dawno temu ... E34 524td.

Obecnie: E38 735iL i E46 330i SMG oraz ... Toyota Prius, Ford Probe 2.5V6 (wszystkie LPG ;) ), a także moto: Yamaha XV250 i Gilera DNA

Stronka

(Nawigacje i audio do BMW E38/39/46/53/83)

Opublikowano

Nie sprawdzałem tego co można zrobić z bm24 ale mój spalony bm54 to sprawa ni do wyprostowania :( Tak jak pisałem Cyfrowe końcówki mocy patent kosmiczny dwa małe kwadraciki zalane plastikiem :) a do tego radio ze wzmacniaczem bm 54 nie waży prawie nic zero chłodzenia z tyłu. Zakup cię nie minie a z tego co Sebastian mówił bm 24 nie pasuje do navi z cd więc

wszystko zależy od twojej navi . Tak jak pisałem częsta usterka w BMW :(

Ale tunery dostępne są na alledrogo

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

a wiec rozeznalem temat z tymi tunerami i mozliwoscimi co mozna z nimi zrobic na szczescie tarfilame na dosc sprytnych ludzi ktoze odkryli sposob na te tunery a wiec DA SIE JE ZROBIC !!! :)

wymina koncowek mozcy kwestaj 90 zl sztuka i sa wyminialnne glownymi przycznami sa glosniki z przodu za duza ilosc oraz przecieranie sie kabli na drzwiach zreszat przyczyna sa rozne ci co maja dobre to lepiej wlozyc zmacniacz nawt za 100 zl oszcedzi to tuner a co za ty idzie sporo kasy

Opublikowano
To powiedz jeszcze jaki masz tuner bm54 czy bm24 ?? bo jakby ma to znaczenie a ja mam taki tuner bm54 ze spaloną końcówką i ciekawi mnie bo we wrocku twierdzą że już nie uratują go :( co innego bm 24 ale akurat mam 54 zepsutą :(
Opublikowano
To powiedz jeszcze jaki masz tuner bm54 czy bm24 ?? bo jakby ma to znaczenie a ja mam taki tuner bm54 ze spaloną końcówką i ciekawi mnie bo we wrocku twierdzą że już nie uratują go :( co innego bm 24 ale akurat mam 54 zepsutą :(

nie chce byc upierdilwy ale wystarczy poczytac troche wyzej i juz bys wiedzial ze ma bm54 - da sie i te zrobic .Z tego co mi powiedzial w skrucie problem jest w tym ze wszytko jest zalane jakioms g.... oni jakos opalaja to i dostaja sie do koncowek

Opublikowano

No już zwątpiłem w to czy masz bm54 dlatego się pytałem :) ja odwiedziłem wszystkich top fachowców od audio we wrocku i nic :) jak ci się to uda to daj znać może i ja wyślę do tej firmy sprzęcik do naprawy

:mrgreen: to by było fajne bo leży mi w domu z upaloną końcówką i się kurzy dowodzi to że Polak potrafi jak chce oczywiście :wink:

Opublikowano
No już zwątpiłem w to czy masz bm54 dlatego się pytałem :) ja odwiedziłem wszystkich top fachowców od audio we wrocku i nic :) jak ci się to uda to daj znać może i ja wyślę do tej firmy sprzęcik do naprawy

:mrgreen: to by było fajne bo leży mi w domu z upaloną końcówką i się kurzy dowodzi to że Polak potrafi jak chce oczywiście :wink:

to nie firma hehe to elektronicy z lotniska w balicach :) jak sie uda moj naprawic to opisze wszytko tu .