Skocz do zawartości

Otoczki od kierunkowskazów po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ostatnio jak auto stało zobaczyłem,że z jednej strony mam bardziej pomarańczowy kierunek.Natychmiast wyjąłem otoczki?(nie wiem jak to się fachowo nazywa) i zauważyłem,że w lewej lampie mam 21W a w prawej 5W i tym jest to spowodowane.Obie lampy to orginały firmy Hella po liftingu z tym że jedna jest z 2000r a druga z 2001r.,ponieważ auto było lekko uderzone w lewy bok i miało malowany błotnik i wymieniana była lampa. Dzwoniłem do BMW to powiedzieli,że powinny być 21W z każdej strony.Lampy są identyczne.Czym to jest spowodowane i jak to mogę naprawić,żeby z dwóch stron kierunek wyglądał tak samo????Dla jasności załączam zdjęcia tych uchwytów do żarówek.

Tak wygląda uchwyt z lampy 2001r.

http://img401.imageshack.us/my.php?image=zdjcie001nd7.jpg

a tak z 2000r.

http://img401.imageshack.us/my.php?image=zdjcie002ep9.jpg

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano

i gniazdo na tą pierwszą oprawkę też jest takie małe ????? to jest nie możliwe bo żarówki z przodu i z tyłu zawsze mają 21W

sprawdz czy nie masz tam jeszcze jednej oprawki bo może właściciel tego reflektora eksperymentował coś na wzór świateł amerykańskich

Opublikowano
no właśnie gniazdo też jest takie małe...a ta oprawka mała też jest orginalna firmy Hella i nie wiem o co chodzi.W amerykańskich wersjach były też 21W więc odpada,żeby była to jakaś amerykańska wersja reflektora.W piątek podjadę do BMW Breczko w Białymstoku i się dopytam i coś pokombinuje,bo teraz to nie mam pomysłów :mad2:
Opublikowano
no właśnie gniazdo też jest takie małe...a ta oprawka mała też jest orginalna firmy Hella i nie wiem o co chodzi.W amerykańskich wersjach były też 21W więc odpada,żeby była to jakaś amerykańska wersja reflektora.W piątek podjadę do BMW Breczko w Białymstoku i się dopytam i coś pokombinuje,bo teraz to nie mam pomysłów :mad2:

5W jest zdaje sie w bocznych kierunkach na błotniku, ktoś coś nie tak pozamieniał pewnie.