Skocz do zawartości

Otoczki od kierunkowskazów po lifcie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.Ostatnio jak auto stało zobaczyłem,że z jednej strony mam bardziej pomarańczowy kierunek.Natychmiast wyjąłem otoczki?(nie wiem jak to się fachowo nazywa) i zauważyłem,że w lewej lampie mam 21W a w prawej 5W i tym jest to spowodowane.Obie lampy to orginały firmy Hella po liftingu z tym że jedna jest z 2000r a druga z 2001r.,ponieważ auto było lekko uderzone w lewy bok i miało malowany błotnik i wymieniana była lampa. Dzwoniłem do BMW to powiedzieli,że powinny być 21W z każdej strony.Lampy są identyczne.Czym to jest spowodowane i jak to mogę naprawić,żeby z dwóch stron kierunek wyglądał tak samo????Dla jasności załączam zdjęcia tych uchwytów do żarówek.

Tak wygląda uchwyt z lampy 2001r.

http://img401.imageshack.us/my.php?image=zdjcie001nd7.jpg

a tak z 2000r.

http://img401.imageshack.us/my.php?image=zdjcie002ep9.jpg

Z góry dziękuje za odpowiedzi

Opublikowano

i gniazdo na tą pierwszą oprawkę też jest takie małe ????? to jest nie możliwe bo żarówki z przodu i z tyłu zawsze mają 21W

sprawdz czy nie masz tam jeszcze jednej oprawki bo może właściciel tego reflektora eksperymentował coś na wzór świateł amerykańskich

Opublikowano
  • Autor
no właśnie gniazdo też jest takie małe...a ta oprawka mała też jest orginalna firmy Hella i nie wiem o co chodzi.W amerykańskich wersjach były też 21W więc odpada,żeby była to jakaś amerykańska wersja reflektora.W piątek podjadę do BMW Breczko w Białymstoku i się dopytam i coś pokombinuje,bo teraz to nie mam pomysłów :mad2:
Opublikowano
no właśnie gniazdo też jest takie małe...a ta oprawka mała też jest orginalna firmy Hella i nie wiem o co chodzi.W amerykańskich wersjach były też 21W więc odpada,żeby była to jakaś amerykańska wersja reflektora.W piątek podjadę do BMW Breczko w Białymstoku i się dopytam i coś pokombinuje,bo teraz to nie mam pomysłów :mad2:

5W jest zdaje sie w bocznych kierunkach na błotniku, ktoś coś nie tak pozamieniał pewnie.