Skocz do zawartości

Elektryczna regulacja świateł, czy przechodzi przez LCM?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
No właśnie, po zmianie reflektorów, znikła mi elektryczna regulacja świateł. Z tego co zauważyłem, to chyba lampy soczewkowe IN.PRO na żarówki H7 mają wbudowane silniczki, a nie działają. Podłączałem też stare silniczki i również nic z tego. Co mogło paść? Czy regulacja przechodzi przez LCM? Czy tylko idzie z pokrętła z zegarów? Szlag mnie zaraz trafi, bo walczę z tym już któryś dzień i nic :!:

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
No widze ze mam niezłą jazde z tymi światłami.Mi sie wydaje ze jak masz reczna regulacje pokrętło to ona nie ma nic wspólnego z LCM.Może sprawdz sobie te wtyczki do silniczków czy masz tam napiecie .Moze podczas wypinania ze starych lamp coś naruszyłeś i się wysunął przewód.Pozrawiam
Opublikowano
Mój samochód nie miał i nie ma xenonów. Miał "normalne" lampy na H7 z elektryczną regulacją, wymieniałem LCM na LCM z serii7, ale wszystko działało bez zarzutu. Potem wymieniłem lampy na soczewki ( na H7 ), chciałem zobaczyć, czy działa regulacja, a tu nic. Sprawdzę, czy regulacja będzie działała na starym LCM, bo w sumie na starym to działało na 100%.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano

Sprawa się wyjaśniła, LCM który mam zamontowany nie reguluje tego ( nie wiem dlaczego ), chociaż wszystkie pozostałe obwody obsługuje poprawnie.

Po podłączeniu starego LCM regulacja działa. Może ktoś wie, który scalak trzeba przelutować, żeby to działało?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d