Skocz do zawartości

[E-34] teleskopy szyby w kombi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Mam problem z tylną szybą w moim kombi E-34.Po otwarciu zjeżdza na dół.Teleskopy nie trzymają.Wchodzą gdzies w dach.Czy aby je wymontować trzeba zdjąć podsufitówkę??Wszystko jest zabudowane,a nie chcę rozbierać pół samochodu. :?

Z góry dziękuję za pomoc!

Pozdrawiam!

Opublikowano
Niestety-bez demontazu podsufitki sie nie obejdzie,mam to samo ale nie mam teleskopow na zmiane i jeszcze zablokowala sie ta szyba-nie chce sie otworzyc musze chyba rozebrac cala klape-miales zablokowana szybe?
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R
Opublikowano

Witam

Ja miałem zablokowaną tą szybę. Miałem przerwane kable w wiązce z prawej strony przy zawiasie klapy i nie działał centralny. Jeśli u Ciebie jest ten sam problem to musisz dobrać się do wiązki i znaleźć odpowiedni kabelek i je połaczyć żeby działało bo inaczej bez otwarcia szyby nie ściągnie się tapicerki z klapy. Co do amortyzatorków tylnej szyby mam ten sam problem też mnie czeka rozbiórka podsufitki.

Pozdrawiam

Opublikowano
Dzieki strzewka-centralny dziala,tylko jak nacisne klamke od szyby to slysze leciutkie cyk.I wlasnie mialem sie zapytac z ktorej strony ida przewody od tej szyby-pozdrawiam.
Ja tez mam drugi pojazd z klasycznym napedem R1100R