Skocz do zawartości

pytnie o obrotomierz w 325 2,7

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam wszystkich :!: :!: jestem nowy na forum, szukalem w roznych tematach lecz nie znalazlem nic co by moglo odpowiedziec na moje pytanie. niedawno kupilem BMW 325 rok prod. 1986 poj. silnika 2,7 (w dowodzie tak jest),benzyna. moje pytanie brzmi :czy wszystkie takie samochody mialy obrotomierz do 5 tys :?: czy nie jest to dziwne :?:

prosze o odpowiedz i gdzie moge cos znalezc o tem modelu z takim silnikiem :?: . dziekuje.

Opublikowano

Jeśli się mylę niech ktoś mnie poprawi ale te silniki miały zupełnie inną charakterystykę pracy i mocy jak zwykłe benzyny.

O co mi chodzi tzn. bardziej jak diesel niż benzyna a głównie osiągniecie max.momentu obrotowego występuje bardzo szybko (i stąd ten diesel) a i sam zakres maksymalnych obrotów jest nie wysoki :wink:

Tak że moc i moment szybko osiągalny zatem świetny do miasta -przynajmniej mało się napracujesz skrzynią biegów a i spalanko pewnie jak na tą pojemność nie wielkie

Opublikowano
to jest silnik 2,7 eta, odprężony ma stosunkowo małą moc ok 130KM, za to duży moment obrotowy uzyskiwany przy małej prędkości obr. nie pamętam dokładnych danych tech. Obrotomież masz prawidłowo wyskalowany bo max. moc wypada przy ok 4600 obr. podobno bardzo udany silnik, przedewszystkim nie do zajeżdzenia

Tylko BMW jest ważne...

http://ot.mklub.net - Ciemna strona wpływu BMW na umysł człowieka :-]

Opublikowano

Eta to taki dziwny silnik.Pojemnosc duza moc niewielka - 122KM przy 4250 obr/min lub superEta 129KM przy 4800obr/min..Ale za to moment obrotowy 230Nm przy 3250 obr/min.Po niewielkiej modyfikacji to rekiETA :) I spalanie jest smieszne jak na ten silnik.Ma trasie w granicach do 130-140 km/h pali do 8-9litrow,latwo zejsc ponizej tego.

Sam mam takie cudo,lecz juz po modyfikacjach :) pozdro - dobry wybor

[email protected]

gg 1041

PROJEKT SZYBKA ETA STAGE 2

http://img516.imageshack.us/img516/8284/113863664644f590e20953anv7.jpg

Opublikowano

dzieki wszystkim za odpowiedz :!: :!: :!:

Ma trasie w granicach do 130-140 km/h pali do 8-9litrow,latwo zejsc ponizej tego.

Z tego co zauwazylem pali troche wiecej na trasie140 km/h pali okolo 13l(wedlog wskaznika na desce). jeli sa jakies sposoby na zejscie ponizej to moze bys podal kilka. :D dzieki

Opublikowano
A mi stoi na 10l przy 120-140 8)

A mi stoi w troszkę innych sytuacjch buahahahaha :mrgreen:

U mnie wskazóweczka przy 140 jest tak ok. 7-8l. Krzepiące, isn`t it?!

:whistle: