Skocz do zawartości

Soczewki in.pro - regulacja poziomu świateł

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie, założyłem reflektory i przejściowki, wszystko świeci, ale regulacja nie działa, czy muszę przełożyć silniczki ze starych lamp? Czy może jest inny problem?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Witaj.Troche dziwne że nie działa ,ja też kupiłem zestaw lampy i przejścówki i u mnie działa.W kaplecie są silniczki chyba że kupiłes bez.Z tego co pamietam miałem delikatny kłopot z wciśnieciem tej wtyczki do silniczka.Trzeba było ją na siłę wcisnać żeby zaskoczyła (wczesniej sprawdziłem czy piny wypadaja w tych samych miejscach).Po tej operacji regulacja góra dół chodzi ok :D .Pojechałem też do diagnosty zeby ustawić światełka.Pozdrawiam
Opublikowano
Niestety, ale silniczków w komplecie nie było, myślalem, że są już zamontowane w środku lampy, ponieważ w opisie było, że jest przystosowane do regulacji elektrycznej. Dzwoniłem dzisiaj do nich i w zasadzie potwierdzili to, że chyba silniczków tam nie ma. Zastanawiam się, czy silniczki z moich starych lamp będą pasowały do tych soczewek?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Niestety, ale silniczków w komplecie nie było, myślalem, że są już zamontowane w środku lampy, ponieważ w opisie było, że jest przystosowane do regulacji elektrycznej. Dzwoniłem dzisiaj do nich i w zasadzie potwierdzili to, że chyba silniczków tam nie ma. Zastanawiam się, czy silniczki z moich starych lamp będą pasowały do tych soczewek?

Trudno to określić bez rozebrania lamp, ale skoro są "przystosowane" to możnaby wywnioskować, że jest możliwość przekładki. Te lampy, które kupiłeś posiadają przewody elektryczne do sterowania silnikami?

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
Nie wiem, co tam jest przystosowane, a co nie? W samochodzie mam elektryczną regulację i stare lampy mają silniczki, które działały, generalnie sprawa jest taka, że wszystkie kable wykorzystałem do podłączenia nowych lamp, nic nie zostało i nic nie zabrakło.

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
Dokładanie tam kupowałem. Kupowałem te za 1500 i powiedzieli, że silniczków chyba tam nie ma, ale są przystosowane, więc być może mają w środku kable do podłącznia silniczków, ale tego nie sprawdzałem. Natomiast w opisie xenonów za 2100 jest napisane, że w komplecie są silniczki, być może właśnie o to w tym chodzi. Ciekawe tylko czy moje silniki podejdą?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d

Opublikowano
No to nie kumam.Kupiłem za 1500 z adapterami zestaw na H7 z ringami przyszły w kartonach Helli.Wystarczyło zmienic dolne mocowanie podpiąć wtyczki i to wszystko.Działa poprawnie mam regulacje ręczna i jak krece rolka góra/dół to lampy sie opuszczaja lub podnoszą.Troche mi sie wydaje lipa wydać tyle kasy i nie ma silniczków za 50zl szt.Może ponowie zrobili jakąś maniane.Ja przed zakupem sie pytałem co jest w kaplecie powiedzieli ze jest wszystko łącznie z żarówkami.Pozdrawiam
Opublikowano
Lampy były kompletne i zapakowane tak jak mówisz. Dodatkowo zamówiłem przejściówki do podłączenia ringów i kierunków. Dzisiaj do nich dzwoniłem i powiedzieli mi, że prawdopodobnie są bez silników ( wychodzi na to, że te za 1500 ich nie mają ) i trzeba robić przekładkę starych, dlatego założyłem post, żeby się upewnic, czy tak jest w rzeczywistości i czy dużo roboty jest z tymi silniczkami, a później jak to wyregulowac?

był E34 525i, E39 528i

jest E60 530d