Skocz do zawartości

E46 coupe i błotniki M3

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Zastanawiam się nad wstawieniem oryginalnych błotników od M3 E46 do coupe zwykłego. Czy ktoś już tego próbował ? Będzie pasować ? Oczywiście do tego oryginalne zderzaki od Mpowera.

Pozdrawiam

Opublikowano

zadzwoń do serwisu, przecież nic innego Ci nie pozostaje...

wydaje mi się a nawet jestem pewien że w aso plastiki są tanie.

p.s. wiesz że cena części nie tanieje względem starzenia się samochodu jaki masz? i nie ma tu różnicy że ty więcej zapłacisz za część bo masz e46 a ja mniej bo mam e36. W serwisie kupujesz nową część.

Tuning is not a crime it's a way of life!!
Opublikowano
Bez problemu wystarczy wymienic same blotniki.

Nieprawda. Maskę też trzeba wymienić, ma inny łuk na krawędzi styku z błotnikami. W linku, który podałeś, widać to bardzo wyraźnie.

Jan

Opublikowano
Tu masz pare fotek wymiany blotnikow przerobionych na M na oryginalne M3.

http://www.bmwfaq.com/f9/ya-le-he-puesto-aletas-del-m3-a-mi-330-ci-muchas-fotos-y-ojo-modens-122316/

Czy tak bez problemu to widac wlasnie w miejscach w ktorych maska laczy sie z blotnikiem. :)

Zainstalowac owszem mozna ale nie bedzie to tak wszystko spasowane jak w przypadku wymiany wszystkich czterech elementow (maska,zderzak, blotniki).

Zobacz jak bardzo rozgiete sa rogi zderzaka aby pokrywaly sie z szerszymi blotnikami M3. Na zdjeciu z boku widac jak wyprofilowany jest gorna czesc blotnika M3 i jak to pasuje do plaskiej na jego tle maski. Pomijam nierownosc szczeliny.