Skocz do zawartości

do uzytkownilow inst gazowej

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
to chyba normlane ze wybija ? nie trzeba nic robic...Zawor pozwala do pewnego ciśnienia nabić butle...a dalej odcina....ja mam butle 65L wchodzi mi 54.....i odcina....

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Tzn jak walisz do pełna...na stacji to nabija Ci pełną butle ????????????????????????? Jaka masz butle i ile Ci wchodzi....

By ZacAnaheim

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano

A jaka masz butle.....probowales walić dalej gaz? moze poprostu masz ta granice dalej przeciagnieta....

Powiem Ci ze u mnie 1 na 20,30 tankowan tez nie odbija....

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano
No wiesz...jest mozliwosc zawieszenia sie takiego zaworu...Zazwyczaj sam sie odwiesza...Ale jesli u Ciebie by to nie nastapilo - to tylko i wylacznie fachowcy od gazu.Z tym nie ma zartow...Jakby nie bylo ladny ladunek wybuchowy w bagazniku sie wiezie....Oczywiscie - jak wyjezdzisz butle :D bo niezbedne jest wypuszczenie gazu w celu wymiany zaworu.a po co byc stratnym. Zawor kosztuje okolo 200-300zl

By ZacAnaheim

przesłuchani"

Opublikowano

mozesz tak jezdzic i nic zlego sie nie dzieje.

na butli jest napisane max lad. 80%

mozesz to latwo obliczyc i ladowac ile potrzeba.

20% to poduszka gazowa w razie gdyby zbiornik znalazł sie w ogniu.

podczas eksploatacji w normalnych temp. mozna lać na "oko" lub do pełna i nic sie nie dzieje.

ale gdybys czul jakis dyskomfort psychiczny ze ci nie wybija podjedz do gazownikow.

Opublikowano
wbrew pozorom gaz jest bezpieczniejszy od paliwa :)....Widzialem żuka ktorego podpalili na postoju...caly splonal zostala tylko butla - nie wybuchla!!!!

By ZacAnaheim

przesłuchani"