Skocz do zawartości

Mymontowałem miecz dmuchawy proszę o pomoc :)

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
To były jednak spalone tranzystory-wystarczy je powąchac..,a po rozmontowaniu widac że aż się prawie rozsypały dwa.... Wiem dlaczego to chyba się stało....Gdy składałem miecz do kupy to zamiast skręcic na te śrubki poprostu pozalewałem poxipolem i może nie miały wystarczającego styku i w końcu po tych ponad 2 miesiacach dopaliły się.....Miałem założone IRF 530 teraz chyba kupie te IRF 540 będą mocniejsze i skręce na śrubki.....

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

http://www.jaguaremdoslubu.strefa.pl/

Opublikowano
Wiem że nie trzeba chociazw oryginale były zalane czymś żółtym,a ja zalałem bo nie miałem takich śróbeki zrobiłem na te stare nity pozalewałem je poxipolem także styk do miecza tranzystorów jest o.k ale po podłączeniu dział cały czas nawet na zeże... taką samą prędkością tylko max ma odrobine szybsze obroty.... Czy to moja wina czy cośjest nie tak.. Jak nie to mam na oku sprawny miecz za niewiele....

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

Opublikowano

cos zle poslakadales ...

tranzystory musza byc docisniete do miecza mocno + pasta termoprzewodzaca - na poxipolu tego nie scisniesz mocno ...

wystarczy kupic 4 srobki - chyba 2mm , nakretki i podkladki , rozwiercic nity i tulejki malym wiertlkiem , potem zlozyc i scisnac srobkami mocno - wtedy jest pewnosc ze styk jest dobry i chlodzenie takie jak trzeba

Opublikowano
hm..no o.k ale sama listwa miecza jest po to tylko żeby odprowadzac ciepło nagrzewających się tranzystorów prawda i teoretycznie nawet bez niej powinno zadziałac tylko że mogą sie przepalic z przegrzania wiec czemu u mnie nie działa.... Znaczy działa ale bez regulacji i nie można nawet wyłączyc.... A ja przed zalaniem docisnąłem je poprzez obejmy miecza drutem a poźniej poxiupol i po wyschnięciu dop. te druty zdjąłem.. Wiem że to nie profesjonalne ale chyba powinno działac?

Siniek ;)

Wynajem aut do ślubu.

• 3 tygodnie później...
Opublikowano

Pytanie totalnego laika, czyli zwykłego użytkownika który został zmuszony do zajęcia się osobiście tematem :D

Jak tam do tego miecza mam się dostać, co mam zdjąć lub odkręcić ... nie chciałbym urwać jakiegoś zaczepu myląc go z zatrzaskiem.... No i co ważniejsze nie chciałbym auta rozbierać z niewłaściwej strony :mrgreen:

Do miecza dostanę się przez schowek pasażera czy muszę wbić się tam od strony panelu (no i jak go wyjąć)?

BMW E32 750iA '91 (magia V12 :twisted2: ) & Honda Shadow VT 1100 -custom- chopper

Ex: BMW E32 735i'87, Mercedes-Benz W123 300 D'79, Ford Fiesta '92, Honda VF 750 F'83, Jawa 350'88, Fiat 126p'89, Yamaha RJX 80 SE'87,Motorynka...

:arrow: Schematy E32 :arrow: CERBER -bezpieczeństwo IT

• 2 miesiące temu...