Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Jak w temacie TDS kopci na szaro. Z tego co czytam to każdemu kopci na czarno przy przyspieszeniu a mi na szaro ,czy to coś znaczy że coś niedziała poprawnie. ???????????????????? :(
  • Główni Moderatorzy
Opublikowano
Jak w temacie TDS kopci na szaro. Z tego co czytam to każdemu kopci na czarno przy przyspieszeniu a mi na szaro ,czy to coś znaczy że coś niedziała poprawnie. ???????????????????? :(

Wyglada na przecieki turbiny lub zjechny silnik.

Opublikowano

a przyspiesza dobrze? jeśli tak - to sie nie przejmuj, po co na siłe szukac sobie wydatków...

zmierz sobie np 80-120 na IV jak +- 1 -1,5s takie jak fabryczne to nie się za bardzo czym przejmować

• Główni Moderatorzy
Opublikowano
a przyspiesza dobrze? jeśli tak - to sie nie przejmuj, po co na siłe szukac sobie wydatków...

zmierz sobie np 80-120 na IV jak +- 1 -1,5s takie jak fabryczne to nie się za bardzo czym przejmować

Jeśli kopcina szaro to jest olej a jesli olej to pewnie turbina którą lepiej naprawić zawczasu (w TDS ok. 500zł)a nie czekac aż zgubi łopatki i narobi bigosu. :naughty:

Opublikowano
Po pierwsze bym doglądał czy ubywa oleju między wymianami :wink: jak tak no to patrzeć czy turbina przepuszcza,czy może już słabiutki silnik jest,jak nie ubywa to bym nie szukał dziury w całym,chociaż z tych objawów co piszecie czyli szaro-niebieski dym jeżeli zwłaszcza się pokazuje przy obrotach gdy turbina śmiga już swoje to raczej powinno ubywać oleju,a wtedy trzeba szykować się na jakiś remoncik :wink:
http://www.iv.pl/images/16876943185426216561.jpg
Opublikowano
przypuszczam że to turbina bo mam troche oleju tzn cała rura dolotowa zapaskudzona. poza tym głośno mi silnik chodzi. i tak cos dudni jak by był bez kolektora ssącego tylko ciszej i na jednym tłoku tak jakby