Skocz do zawartości

licznik ????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od pewnego czasu w mojej bumie bmw E-39 2000r przestał działać licznik czy możecie mi powiedzieć czy ten licznik jest na linkę czy prędkość zczytuje z jakiegoś czujnika a jeśli tak to gdzie go szukać

pozdrawiam wszystkich

Opublikowano

:D :mrgreen: hmmm z tego co sie orientuje w bemkach z linki zrezygnowali w 83 r :)....Jest czujnik - w dyferencjale tylnim :).....

A jak Ci sie objawia to ze nie dziala? wystwietlacz ci nic nie pokazuje? czy predkosciomierz ?

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
Komputer zbiera sygnały z czujnika ABS u w tylnym chyba prawym kole i przetważa na odpowiednie wartości wskazywane przez licznik. Wygląda mi to na awarie zestawu zegarów bo jak pada czujka absu to świeci sie od niego kontrolka.
Opublikowano
rozumiem ze licznik km dziennych dziala? wiec usterka twki w samym zegarze...

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."