Skocz do zawartości

318 TDS brak mocy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Nie wiedzieć czemu mój TDS jest jakiś zamulony, aczkolwiek czasami ma przebłyski i jeżdzi o wiele lepiej. Nie mogę dojść czemu tak się dzieje. Dodam że nie kopci, spalanie jest w porządku. Nie jest to szybkie auto a jeszcze przy czymś takim to chyba lepiej jezdzić Golfem 1,6 D. Może już ktoś miał taki problem i rozwiązał go. Proszę o napisanie co z tym zrobić, tylko proszę nie pisać żebym zmienił na 325 TDS, bo to już wiem. Sprawdzałem turbo jest OK, pompa też. Może jakieś zaworki? czy coś w tym rodzaju nie mam pojęcia.

Opublikowano

Witam, z ktorego roku masz auto. Zawor EGR czysciles, jesli nie to wyczysc koniecznie. w seksji ZROB TO SAM masz "czyszczenie zaworu EGR" napisane przez TUDM.

U siebie zrobilem ta czynnosc i silnik ladniej pracuje, nie msuze go katowac. Polecam, teraz to robie 2 razy w roko pozdrawiam

Opublikowano

moim zdaniem czyszczenie zaworu egr dotyczy tylko modeli e46.

wymieniałeś filtr paliwa?

Może przeczyść wrtyskiwacze STP

p.s. serio czyszczenie egr w m41 cos dało?

Opublikowano
Filtr paliwa wymieniony, a co do EGR wiem ze to dużo nie pomoże bo niby co ma pomóć, ale jak jest w srodku czysty to przepływ powietrza się polepszy, coś jak zwykła przepustnica i czystsza tym lepiej.
Opublikowano

skoro jest zawor EGR to chyba za cos odpowiada, a jak wiadomo ma duza role, u mnie byl zasyfiony i czyszczenie poprawilo osiagi.pozdrawiam

co do STP dodatku do paliwa, jesli masz zanieczyszczona pompe, i jak ja wyczysci to moze byc problem:P

Opublikowano
Miniol jaką dużą rolę ma EGR, jak by miał naprawdę duży wpływ na moc, to byś musiał 2 razy w miesiącu czyścić go i nie tylko bo kolektor dolotowy też, tam również się zbiera taki sam syf.
Opublikowano
Witam kolego ja w swojej bumie e36 2.5td miałem taki sam problem jak Twój zmieniałem dosłownie wszystko i nic! Co sie okazalo był walniety czujnik cisnienia doładowania! Teraz smjga jak nówka :D wiem jak sprawdzic czy ten czujnik działa, jesli jestes ciekaw i jeszcze nie naprawiłes swojej bumy to pisz do mnie na pw sprubuje ci jakos pomóc!
  • 5 miesięcy temu...