Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

witam

moj silnik to r6 3,5 litra. kupilem niedawno to auto na 2 dzien po zakupie rozwalilo mi przeplywomierz (wybuch gazu) , zminilem na nowy ale nie zakladalem antywybuchu i jak narazie wybuchow nie mam zadnych, czy to zbieg okolicznosci?

czy to moze ten antywybuch rozwala przeplywomierz?

prosze tez o pomoc bo nie wiem czy go zakladac czy nie

pozdrawiam

Opublikowano
Jeżeli antywybuch nie uratował Ci przepływki to odpowiedź już masz. Jednak wcześniej czy później znowu strzeli więc bądź przygotowany :D
peace & love
Opublikowano
Teoretycznie antywybuch ma uratować to co jest przed nim (patrząc w kierunku wlotu powietrza), a jak jest w praktyce - sam widzisz.
peace & love
Opublikowano

Częsta wymiana świec, przewodów, kopułek, palców. Bardzo częsta kontrola składu mieszanki (regulacji), poziomu gazu w zbiorniku i jakości gazu na stacji gdzie tankujesz itd., itp..., a i tak któregoś razu jak nie pier.....e :jawdrop:

Niestety nic nie da Ci 100% pewności, że skończysz manewr wyprzedzania i przeżyjesz przy instalacji I i II generacji. Dlatego wymyślono wtrysk gazu :idea:

peace & love