Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Zamontowałem niedawno w mojej e38 skórzane siedzenia. Łamane z elektryka i podgrzewaniem. Wcześniej miałem mechaniczne welurowe. Po podłączeniu kostki pod siedzeniem cała elektryka i pompowanie działaja. Jak podłaczyć podgrzewanie bo przy siedzeniach nie ma właczników.
Opublikowano
masz problem bo wlaczniki sa na desce rozdzielczej obok klimatronika i sa tez tam pokretla intensywnosci podgrzewania jak i zalaczania i wylaczania
www.auto-optima.pl
Opublikowano
Widziałem na zdjęciach że tam są umieszczane włączniki, tylko że u mnie ich nie ma bo w poprzednich siedzeniach nie miałem podgrzewania, a w tych co teraz kupiłem jest. Chciałbym zrobić jakiś włącznik nawet przy siedzeniu, tylko nie wiem gdzie się podłączyć.
Opublikowano

To nie są proste włączniki. W siedzeniach oprócz grzałek są termistory. W wyłącznikach jest np. monitorowanie temperatury styków wyłącznika i monitorowanie napięcia zasilania.

Przed 09/1998 wyłączniki ogrzewania są oddzielne od pozostałych wyłączników - więc można je dołożyć

Od 09/1998 wyłączniki są zespolone - więc trzeba wymienić wszystkie wyłączniki - cały komplet - razem z ASC/DSC, roletą, PDC itp.

Pozdrawiam

typer

Opublikowano
znalazlem pod siedzeniem trzy kabelki, które wychodzą spod gąbki siedzisk przy samym końcu. nie dało by tam podłączyć jakiegoś włącznika?
Opublikowano
a tz potencjometrytez chyba sa potrzebne, bo jak wsadzisz wlaczyk to moze ci podgrzewac na maxa lub wogole, niemiales do tej pory to moze odpusc sobie a najlepiej podjechac do kogos kto sie zna troszke na elektryce a nie samemu dlubac
www.auto-optima.pl