Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Cześć !

Postanowiełem sobie dzisiaj za pomocą CS'a sprawdzic czy mam bledy jakies w komputrze. Bledow nie bylo wiec przejrzalem MENU CS'a i w "Special Functions" znalazlem cos takiego jak Vehicle Coding E39/E38. Dałem "Read Data", kropki pokazaly mi sie w tych miejscach jak na zalaczonym screenie. Mysle sobie "wezme sobie z Celsjuszy dam na Farenheity - tak tylko zobaczyc na chwile - chodzilo mi o to zeby sie na wyswietlaczu zmienilo" wiec zanzaczylem F i dalem "Write Data". Pasek postepu przelecial, wyskoczyl komunikat "Operacja zakonczona sukcesem, prosze wylaczyc zaplon na 10 sek" Tak tez zrobilem, po przekreceniu kluczyka ponownie temp byla juz wskazywana w F, skasowal sie przebieg dzienny i zegar.

Zadowolony z sukcesu, mysle sobie dobra no to teraz zmienie sobie juz spowrotem na Celsjusze. Procedura podobna czyli, Read Data, zmiana z F na C, wciskam Write Data i dostaje komunikat taki jak na screenie ponizej.... Zalamalem sie :cry2: :cry2: :cry2: :cry2: :cry2:

Wie ktos moze jak to spowrotem zmienic zeby bylo C w tym Vehicle Coding ? :modlitwa: :modlitwa: :modlitwa: Na zegarach sobie to przestawilem wylaczajac zaplon z wcisnietym guzikiem kasowania przebiegu dziennego no ale to Coding mnie zmartwilo. Dalem dupy :duh:

Komunikat po przetłumaczniu znaczy mniej wiecej "nie było zadnych zmian w bazie danych tego pojazdu"

%5B551%3A480%5Dhttp%3A//efendi.ch.pwr.wroc.pl/~pietia/a/problem.JPG

Edytowane przez efendi
Opublikowano
Powinieneś zmieinić to z deski rozdzielczej.

www.bmw-uzywane.com

http://img115.imageshack.us/img115/7632/88263882bl9cn0.jpg

M3 3.0 E36 '95 Turbo - okolice 500 KM

• 4 miesiące temu...