Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Wg realOEM do e-34 520i Vanos zalecane są świece NGK BKR 6 EK lub BOSCH F 7 LDCR, które z nich są lepsze ( o ile wogóle jest jakaśróżnica), moze ktoś z was miał takowe porównanie, ewentualnie może lepiej jakieś inne świece zastosować ?
m62, V8, 245 km
Opublikowano
Dowiedz się w serwisie, jakie zalecają. Podobno BMW zaleca NGK. Nawet w moim serwisie (BOSCH - specjalizacja BMW) wsadzają NGK, bo tak zaleca podobno BMW.
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
Również jestem za NGK. BMW je zaleca i ja też. Odnośnie Bosch'ów, to mogę powiedzieć, że po doświadczeniach z nimi (w aktualnej i poprzedniej E34) mogę stwierdzić... tylko NGK.
Kai
Opublikowano

hm co nie tak bylo u Ciebie z boschami?

ja mam 2 raz juz boscha i wszystko ok, raz zmienialem bo strzelalo na gazie (wiec pewnie sie zuzyly) wlozylem z innej beemki, w ktorej tez byly bosche i to z tego co wiem w oryginale, jezdzila tylko na benz, i chodza u mnie na gazie pieknie nic nie strzela.

Pozdrawiam
Opublikowano
na pierwszym komplecie 45 tys km na gazie i wymiana ( bo sadziłem ze juz czas dodam ze nie bylo to spowodowane juz ich słabą pracą , na nastepny komplecie 85 tyś km na gazie - tydzien temu wymienilem (bo sobie przypomnialem ) zadnych problemów na dodatek nie wykazywały praktycznie większych oznak zużycia.
http://img221.imageshack.us/img221/9561/bmw9bq.jpg