Skocz do zawartości

Pomocy jakie sprężyny przód za wysoko stoi???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam E36 2000cm3 coupe m-pakiet.

Wymienilem amortyzatory po czym auto sie znacznie podnioslo przeswit miedzy kolem a blotnikiem jest ok 5-6cm za duzo. z tylu jest ok 2cm i jest idealnie z przodu tez bym tak chcial. Wiec czy po zalozeniu krotszych sprezyn bedzie tak jak chce jakie sprezyny itp prosze o podpowiedzi przod moglby zejsc 3cm1

Pozdrawiam!

http://img299.imageshack.us/img299/402/zegaryod9.jpg
Opublikowano
no nie wiem czy złe ale na pudle pisało że do E36, ale słyszałem że już więcej osób miał z problem z wysokością zawaisów po zamontowaniu BILSTEIN-a
Opublikowano

witam miałem pdobny problem zamorkami, złożyłem B4 cały komplet do 325TDS w pakiecie M-Technik i autok się podniosło i na domiar źle się prowadziło, bardzo bujało nie trzymało się drogi a na starych uszodzonych było o niebo lepiej

Po rozmowach z różnymi mechanikami powiedzieli że powinienem

kupić conajmniej B6 do tych sprężyn lub teraz wymienić sprężyny na standardowe

wniosek mój jest taki że jak masz sportowe sprężyny to i trzeba mieć sportowe amorki bo działają w innych zakresach amortyzacji

Po pnownej wynianie amorków o wiele droszych bunia powruciła

do pierwotnego stanu - lata jak nowa

Opublikowano
Model modelem, w E36 są dwa rodzaje zawieszeń do każdej wersji nadwozia. Ja bym obstawiał że włożyliście zwykłe amortyzatory do sportowego zawieszenia. Jeśli już Bilstein to B8 jest zamiennikiem. Najlepiej sprawdzić VIN i zobaczyć czy nie ma tam opcji 704.
Opublikowano
To ja prosze mi napisac tak jak to sie mowi "jak krowie na rowie" co musze sprawdzic gdzie itp

Pozdrawiam

VIN w serwisie albo u kogoś z forum (jest gdzieś przyklejony wątek z tym). Albo ewentualnie zmierzyć grubość stabilizatorów i poszukać na forum jakie powinny być.

Opublikowano
No to faktycznie może być to, bo ja mam chyba usportowioną wersję, bo mam szperę, głebokie fotele i (tu się dziwiło dużo ludzi) tarcze hamulcowe wentylowane na tyle. Więc i może faktycznie sprężunki z przodu były inn e jak w seri a ja amorki kupiłem do seri, z tym że przy jeżdzie mi to nie przeszkadza ale wygląda troche nie teges, bo z tył mi się opona chowa a z przodu jest parę centów luzu. Jutro zrobię fotę i oblukacie jak to wygląda