Skocz do zawartości

Wyświetlacz od nawigacji - problem

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

No i stało się! mam pierwszą awarie :cry2:

Dziś zostałem niemile zaskoczony pracą wyświetlacza w konsoli środkowej :( . Problem polega na tym, że wyświetlacz od navi nagle zgasł i nie chciał się załączyć. Równocześnie zaobserwowałem na ekranie krótkie mignięcia tak jakby ekran szybko włączał i wyłączał się na przemian. A po dłuższym czasie bez mojej ingerencji nawet losowo uruchamiał się na kilka sekund, ale po chwili znów było ciemno.

Czy ktoś z Was miał podobny problem? Znacie może jakąś złotą rączke w Warszawie lub okolicach, która ewentualnie poradzi sobie z diagnozą i naprawą takiej usterki?

Opublikowano
Podobno tak jest, że te wyświetlacze lubią padać i pierwszą oznaką jest to, że sam się wyłącza i po chwili włącza.
Opublikowano
masz 4:3 czy 16:9 navi?

Chyba 16:9 dla pewnosci załączam fotke mojego display'a

Ciekawe, ale dziś dla odmiany ekran działał już bez zarzutu :D

Co to oznacza, czy to już po prostu zbliża koniec wyświetlacza?

%5B640%3A480%5Dhttp%3A//83.243.106.125/navi.jpg

Opublikowano
Cześć, miałen podobny problem w zeszłym roku. Monitor mrugnął i zgasł. Wyciągnąłem cały komplet i dałem elektronikowi do naprawy. Okazało się, że zasilacz padł (płytka za monitorem). Kolega z forum (Sebast - BMW Klub Polska) przysłam mi część i do dzisiaj śmiga jak ta lala.
Opublikowano
Cześć, miałen podobny problem w zeszłym roku. Monitor mrugnął i zgasł. Wyciągnąłem cały komplet i dałem elektronikowi do naprawy. Okazało się, że zasilacz padł (płytka za monitorem). Kolega z forum (Sebast - BMW Klub Polska) przysłam mi część i do dzisiaj śmiga jak ta lala.

A ile $$ kosztowała Cię ta płytka z modułem zasilania?