Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam,

Stalem sie ostatnio posiadaczem e46 '02 318 z aluskami 16" + mpakiet

Przed kupnem bylem w serwisie boscha i nie bylo sie do niczego przyczepic... ale niepokoi mnie troszke to, ze drga troche kierownica na nierownosciach (serwisant twierdzil ze to ok ze wzgledu na twarde zawieszenie + rozmiar felg) Drgania sa w zasadzie niezalezne od predkosci na nierownosciach czy to laty jakies czy cos czy np. takie drogi ktore wygladaja jakby byly z plytek betonowych szczesciokatnych (w niektorych miastach wystepuja przy jednokierunkowych ulicach zwlaszcza) NA koleinach tez potrafi nieznacznie zadrgac. Hm ciezko w sumie powiedziec jak bardzo to drga mysle ze ok 2-4 mm po obwodzie kierownicy.

Na rownej drodze niezaleznie od predkosci zadnego drgania nie mam.

W zawieszeniu nic nie stuka

Przeszukalem wczesniejsze tematy, i ktos pisal coprawda w odniesieniu do e36 ze moze drgac na nierownosciach, ale chcialbym sie upewnic jak to jest z e46. czy jest wszystko w porzadku czy jednak cos nie tak?

Opublikowano
Niech jakiś fachowiec sprawdzi Ci drążki,końcówki no i przekładnie kierowniczą.To że samochód ma twarde zawieszenie nie ma nic do drgań kierownicy.
Opublikowano

ok, dzieki za odpowiedz.

ale jeszcze jedno pytanko mam :/

przy max skrecie w prawo trzeba wlozyc troche sily zeby odkrecic kierownice z powrotem, a przy max skrecie w lewo odkreca sie normalnie :|

coz to moze byc? :mad2:

kurcze dopiero co kupilem i juz problemy :(