Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, zamierzam kupic e92 i interesowal by mnie silnik benzynowy a z racji pokonywania dużych odległosci chciałbym go zagazować i tu pytanie, jaki silnik najlepiej wybrać i jaki bylby koszt instalacji gazowej? Najbardziej interesuje mnie silnik 2.5 jednak nie pogardzilbym i tym 2.0 tylko jak to sie ma przy instalacji gazowej?
  • 3 tygodnie później...
  • Odpowiedzi 916
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi

Top użytkownicy w tym temacie

Top użytkownicy w tym temacie

Opublikowane grafiki

Opublikowano
Panowie instalacja KME sterownik KME jakiś nano pro, wtryski baracuda, i albo reduktor shark albo już kme gold, przewód 8mm. Taki zestaw poleca mi gazownik i mówi że to dobra instalacja. Auto e39 , m54 b25, 192km. Będzie ok?
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano
Jakie kupić wtryski do m52b20? Moje po ponad 120tys zaczęły klepac i auto więcej pali. Mój gazownik ma urlop i nie mam kogo się poradzić a tylko on grzebal przy instalacji i ile takie wtryski kosztują
  • Moderatorzy
Opublikowano
Daniel, jak zamierzasz jeszcze pojeździć to Hana najlepsze były jak swoją instalację składałem w poprzedniej właśnie 2.0. Coprawda tylko 60k nalatałem, więc do Twojego nalotu to nic, ale każdy polecał i ja się nie zawiodłęm. Teraz jakieś słuchy chodzą, że spadły na jakości, ale jak moje padną to i tak na Hana wymienię. Póki co w moim obecnym mam to co szło w zestawie do Staga, chyba Magic. Klepią niemiłosiernie, ale trzymają.
Opublikowano
Witam zakladam gaz już w trzeciej BMW u kolegi specjalisty i jest wszystko ok a to zdjęcie z montażu BMW e39 2.5 turing
Opublikowano
Daniel, jak zamierzasz jeszcze pojeździć to Hana najlepsze były jak swoją instalację składałem w poprzedniej właśnie 2.0. Coprawda tylko 60k nalatałem, więc do Twojego nalotu to nic, ale każdy polecał i ja się nie zawiodłęm. Teraz jakieś słuchy chodzą, że spadły na jakości, ale jak moje padną to i tak na Hana wymienię. Póki co w moim obecnym mam to co szło w zestawie do Staga, chyba Magic. Klepią niemiłosiernie, ale trzymają.

Hanna mają pewnie różne kolory i które będą najlepsze.?

Jeszcze zrobię tym autem 200-300tys wiec jeszcze przynajmniej raz wymienię bądź zregeneruje wtryski

• Moderatorzy
Opublikowano

Już nie pamiętam. Chyba niebieskie? Musiałbym zapytać mojego magika, po weekendzie będę u niego to mi powie co i jak, dam znać.

Z tego co pamiętam dobiera się je do pojemności cylindra, albo bo mocy/cylinder. W 2.0 jest 25KM/ cylinder. Za dużych też nie można brać bo będą lać.

Opublikowano
Daniel, jak zamierzasz jeszcze pojeździć to Hana

Malo aktualne info o wiele lepiej wypada barracuda teraz hana zeszla na psy.

Opublikowano
Założę te Hanny bo cenowo i jakościowo wypadają bardzo dobrze. Nie hałasuja zbyt mocno?

Do 150km to barracudy bez dysz i jazda. Lepsze niz hanka.

Opublikowano
Co to znaczy bez dysz?

hany mają wydajność określaną kolorami, barracuda ma określaną średnicą dyszy. (przy mniejszych pojemnościach i mocach się te dysze rozwierca) Przy 150km wystarczy wykręcić dyszę i wydajność będzie odpowiednia (zakładając, że ustawimy odpowiednio ciśnienie na reduktorze)

Opublikowano
stare hanki już w kilku autach zrobiły po 100tyś, nowe już tyle razy mi padały, że już nie mam ochoty ich montować i pakuję barracudę lub barracudę o zwiększonej wydajności.
  • 1 miesiąc temu...
Opublikowano
Witam, przejrzałem kilka ostatnich stron ale nie znalazłem odpowiedzi. Mam silnik m52b28 w e36 i chciałbym go zagazować. Co możecie polecić, może ktoś ma taki w gazie ? Chciałbym też żeby instalacja była możliwie wydajna i nie przełączała na benzynę przed odcinką dlatego podobno najlepsze są wtryski hana 2000 ale co dalej ? proszę o porady
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

KME Gold będzie wymiękał termicznie, natomiast Romano da radę spokojnie.

Jakie wałki chcesz założyć? Akurat do M52TU/M54 ciężko kupić dobre wałki dające rzeczywiście odczuwalny wzrost mocy.

Kolektor ssący z M54B30, do tego wałki, do tego strojenie (paliwo, zapłon, vanos), do tego jeszcze kolektory wydechowe z M50 i może uda Ci się doczołgać do granicy 230 koni.