Skocz do zawartości

gdzie przyczyna bujanie???

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Po wymianie amorów przednich spodziewałem się poprawienia prowadzenia auta wybrałem Bilsteina gazowe jest może odrobinę lepiej ale wynik mnie załamał bo procentowo wyszło podobnie jak ze starymi amorami , czy to znaczy że amory były dobre a reszta jest rozklekotana??? szukałem na forum i jakiś mądrzejszy gościu mówił że za pomiar % nie odpowiada sam amor ale całe zawieszenie , napiszcie mi na co zwrócić najbardziej uwagę przy badaniu zawieszenia wymieniłem już tuleje tylnią w przednim wachaczu jest lepiej ale jeszcze auto wymaga ciągłej uwagi podczas jazdy tzn. myszkuje zadużo po drodze, a w nierównościach szczególnie i w deszczu.

Zawieszenie stuka z przodu byłem na 2 różnych szarpakach i każdy mechanik mówił co innego jeden że prawy sworzeń stuka drugi że lewy , więc sam nie wiem czy ich słuchać , ale czy nieduży luz na sworzniu może powodować takie nie miłe prowadzenie auta, chyba zaczne po kolei wszystko wymieniać ,

ps. jaka powinna być zbieżność na przodzie i tyle w e46 ???

Opublikowano

Wjedź na podnośnik do jakiegoś warsztatu, daj za to 10zł jakiemuś mechanikowi i sam ogarnij

powodów może być 100

najgorzej jak masz zrąbany magiel wtedy regeneracja albo nowa sztuka i pewnie końcówki drążków + geometria

Wjedź na podnośnik - każde koło z osobna poszarp

Z tyłu zobaczy czy nie masz tuleji zrypanych - żeby to sprawdzić to najprościej wziąć długą rurę przyłożyć do wahaczaobok tuleji i zrobić dźwignię - wtedy zobaczysz w jakim ona jest stanie ...

Ja jak kupiłem swoje e36 to zrobiłem

magiel+końcówki drążków+geometria+sworznie (obydwa) bo są po dwa na stronę+amartyzatory przód+łączniki stabilizatorów+tuleje wahaczy tył

części + robocizna 3000zł

Teraz jest sztywna jak ...

Przedtem latała jak łydki starej (cenzura)

.
Opublikowano

jeśli chodzi o bujanie to właśnie obstawiam magiel, końcówki jak masz nowe amory

bo jak by były sworznie albo coś innego to byś miał raczej stuki przy wybojach it. a raczej nie bujanie

.