Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Sluchajcie zgubilem chyba czujni temp zewnetrznej bo nie moge znalesc jego a kostka mi wisi, a na wyswietlaczu pokazuje - 40 C ;| i.... klima przestala dzialac, nomalny objaw ze nie chce sie odpalac teraz klima?

pozdrawiam

Opublikowano

raczej norma.......,trzeba wymienic termometr,jest w takim tunelu pod zderzakiem ( za halogenem)..ale jak widzisz kable to wiesz gdzie.....

pozdro

Ja chcieć,prosić o wiedzy...
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
cale ubiegle lato przejezdzilem bez czujnika temperatury zewnetrznej, na komie caly czas bylo -40 stopni, klima chodzila bez problemu

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

• Zasłużeni forumowicze
Opublikowano
nikt nic nie grzebal, sam urwalem czujnik, klimatronik jak chodzi przed, tak chodzil po...

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano
pisalem zalezy jaki klimatronik i rocznik /pomysl logicznie po co ma chodzic klima jak na zewnatrz -40 / klima na parowniku ma odparowanie okolo +5 ...+8 c...i jak ma czujnik na parowniku a E-46 ma na 100% to klimy nie pusci tylko otworzy klapy powietrza....
  • Zasłużeni forumowicze
Opublikowano

na logice troche wiecej sie znam niz na technice, w szczegolnosci na technicznej stronie klimatyzacji

jedyne co chcialem przekazac, to to, ze u mnie nie byl potrzebny czujnik temp. zewnetrznej, aby dzialala klima i zadne dodatkowe zabiegi nie byly potrzebne

nie sadze, zeby klimatroniki w e39 roznily sie znacznie

Run flats? NEIN, DANKE!

Yn0sTYR.jpg?1

Opublikowano

U mnie nie działała klima jak na wyświetlaczu była temp -40 a na polu 26stopni.Wiało ciepłym powietrzem.Dopiero po zamontowaniu czujnika tamperatury klima sie obudziła.Może to zależy od modelu klimatronika??

Pozdrawiam.

Opublikowano

u mnie dzialala klima bez czujnika i z -40

Pamietaj jak bedziesz kupowal czujnik ze po zalozeniu temp sie nie zmieni.

W miare jak bedziesz jechal to bedzie spadala 40-39-38-37... az do aktualnej.

Na poczatku myslalem ze mam zwalony nowy czujnik ale po czasie sie obudzil.