Skocz do zawartości

Jaki filtr oleju do skrzyni 735iA?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Nie masz zbyt dużego wyboru. Pasuje tylko jeden:) Jeśli zmieniasz olej i chcesz wymienić filtr, zdejmiesz miskę. Filtr możesz wyjąć i umyć w benzynie ekstrakcyjnej - jest metalowy. Jeśli chcesz kupić nowy, powinien mieć go każdy zakład zajmujący się automatami. 4HP22 to popularna skrzynia. Koszt nie powinien być wysoki. W zeszłym tygodniu za komplet uszczelek i filtr zapłaciłem 220 złotych. Sam filtr pewnie max 70 złotych.
Opublikowano
Nie masz zbyt dużego wyboru. Pasuje tylko jeden:) Jeśli zmieniasz olej i chcesz wymienić filtr, zdejmiesz miskę. Filtr możesz wyjąć i umyć w benzynie ekstrakcyjnej - jest metalowy. Jeśli chcesz kupić nowy, powinien mieć go każdy zakład zajmujący się automatami. 4HP22 to popularna skrzynia. Koszt nie powinien być wysoki. W zeszłym tygodniu za komplet uszczelek i filtr zapłaciłem 220 złotych. Sam filtr pewnie max 70 złotych.

Hmm... mycie filtra wystarczy?

Pozdrawiam

Opublikowano
wszystko zalezy czy chcesz zaoszczedzic te 64zl bo tyle kosztuje w IC.(inter cars). powieem ci ja u siebie wyjmowalem i po przebiegu przeszlo 200 tys byl w doskonalym stanie a nie wydaje mi sie zeby kto kolwiek tam grzebal, mozesz umyc ale nie musisz , jezeli umyjesz to przedmuchaj powietrzem sprezonym , i tez bedzie dobrze.Decyzja nalezy do ciebie.
fajne autko, tylko maly silnik")
Opublikowano

Hmm... mycie filtra wystarczy?

Pozdrawiam

Wystarczy. Olej, który spuścisz ze skrzyni, to tylko część stanu. Duża ilośc starego oleju i tak zostaje, np. w konwerterze, zatem drobny syf niestety i tak wróci. Jeśli na misce i w filtrze nie ma złomu (jeśli jest, na razie nie musisz nic wymieniać, bo najpierw remoncik skrzyni) spokojnie możesz go umyć. Najlepiej, gdybyś miał dostęp do sprężonego powietrza i do bańki z dyszą, którą można do niego podpiąć. Wypłucz, przedmuchaj i wszystko.