Skocz do zawartości

pompa wtryskowa tds z allegro????

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witaj Sebos.

Ostatnio pisales, ze chcesz kupic regenerowana w Boshu.

Cena na allegro jest dwarazy nizsza wiec... Mozesz sprobowac jak bedzie lipa to niech zwracaja kase i zabieraja to co wlozyli. Moim zdaniem lepiej dac wlasna do regeneracji w Boshu chociaz i oni moga zrobic lipe.

Jak masz blisko do tego miejsca z allegro to zaryzykuj.

pozdrawiam

Opublikowano

no własnie. jestem w kropce, domyslam się w bosch zapłace na pewno nie mniej niz 3 tys za regeneracje (nie potrafili mi dokładnie powiedziec- mówili, że to w dużej mierze niby ma zalezeć od tego w jakim stanie jest pompa). generalnie jestem już prawie na 90% przekanany, żeby dac pompe do zregenerowania w boschu, ale, no własnie ale, może ktoś ma jakieś pozytywne dośwadczenia z innym sposobem zregenerowania pompy.

Z drugiej strony serwis bosch jest u mnie w chojnicach (woj. pomorskie), a te pompy z allegro sa na podkarpaciu 552 km ......

sam juz nie wiem :mad2:

Opublikowano

te pompy z allegro sa regenerowane domowymi sposobami. regeneracja to w tym przypadku duze slowo - sa po prostu czyszczone i tyle. pompa z programu wymiany BX w Boschu to pompa regenerowana czyli to co sie dalo zregenerowac to zregenerowali to co nie dali nowe. oddajeswz swoja stara - dostajesz nowa. cena do E34 TDS ok. 3,5 tysiaka. nie powiem ci dokladnie bo ja za wszystko zaplacilem 4100zl (nowa pompa, wymieniony wirnik i bendix w alternatorze + robocizna). do E39 nie mam pojecia, musialbys spytac.

jak Ci koles z allegro dale gwarancje na powiedzmy rok to... hmmm... ja bym jednak nie ryzykowal, sam myslalem o allegro ale w koncu zalatwilem sprawe w Boschu. aha - warszat Boscha warsztatowi nie rowny, np: w jednym warsztacie, ktory ma umowe z Bochem chcieli za sama pompe (bez robicizny) 4 tysiaki, na szczescie kolega z forum polecil mi inny i dalem tyle co wyzej :)

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano
te pompy z allegro sa regenerowane domowymi sposobami. regeneracja to w tym przypadku duze slowo - sa po prostu czyszczone i tyle. pompa z programu wymiany BX w Boschu to pompa regenerowana czyli to co sie dalo zregenerowac to zregenerowali to co nie dali nowe. oddajeswz swoja stara - dostajesz nowa. cena do E34 TDS ok. 3,5 tysiaka. nie powiem ci dokladnie bo ja za wszystko zaplacilem 4100zl (nowa pompa, wymieniony wirnik i bendix w alternatorze + robocizna). do E39 nie mam pojecia, musialbys spytac.

jak Ci koles z allegro dale gwarancje na powiedzmy rok to... hmmm... ja bym jednak nie ryzykowal, sam myslalem o allegro ale w koncu zalatwilem sprawe w Boschu. aha - warszat Boscha warsztatowi nie rowny, np: w jednym warsztacie, ktory ma umowe z Bochem chcieli za sama pompe (bez robicizny) 4 tysiaki, na szczescie kolega z forum polecil mi inny i dalem tyle co wyzej :)

GWARANCJA NA ROK ??? nie powazny jestes ???? przy jakosci naszych paliw tylko idiota by dal gwarancje na rok

a co do pompy z allegro z podkarpacia uwiezzzz mi koles by kupil dobryyyyyy samochod za ten sprzet "przydomowy"

nowa pompa 4 tys??? hehe ciekawe w ASO np pompka paliwa do baku kosztuje kolo 1800zl a "NOWA" pompa 4 tys ciekawe !!!

Opublikowano

GWARANCJA NA ROK ??? nie powazny jestes ???? przy jakosci naszych paliw tylko idiota by dal gwarancje na rok

a co do pompy z allegro z podkarpacia uwiezzzz mi koles by kupil dobryyyyyy samochod za ten sprzet "przydomowy"

nowa pompa 4 tys??? hehe ciekawe w ASO np pompka paliwa do baku kosztuje kolo 1800zl a "NOWA" pompa 4 tys ciekawe !!!

prosze Cie kolego, czytaj ze zrozumieniem :nienie:

Aso to aso, servis boscha to co innego. w aso pompa wtryskowa kosztuje cos ok. 6 tys. nowa, w boschu w programie wymiany 3-3,5tys regenerowana. tak jak pisalem wczesniej, jest praktycznie jak nowa. co dziwne, nawet bosch nie daje na nia gwarancji wlasnie ze wzgladu na jakosc paliwa w Polsce. ale mam wieksza pewnosc, ze nic sie nie stanie niz kupujac pompe na allegro.

kolego, pokaz mi opinie/wypowiedzi kogos, kto kupil pompe u swos'a a wtedy uwierze, ze koles je regeneruje a nie czysci. pozatym, sam nastawnik kosztuje 2 tysiace a jest to rzecz, ktorej sie nie regeneruje wiec powiedz mi jak on to robi?? magik jakis?? :)

Wszystko o dieslach BMW .::: http://www.bmw-diesel.pl :::.
Opublikowano
Wydaje mi sie że te pompy z allegro to taki mix owocowy sa wyciagniete z samochodu jako sprawne z kilku poskładano jedna.Zostały sprawdzone pod wzgledem cisnienia umyte i ewentualnie uszczelnione i wyglądja ładnie.Za około 1700 możesz kupic sam nastawnik a gdzie uszczelnienie ,robocizna i reszta.W gdańsku-oliwie jest warszat ktory sie spacjalizuje w pompach robilem u nich uszczelnienie i powiedzieli ze regenarecja to minimum 3tys.Powiedzieli tez że nie zawsze usterka musi sie wiązac z taką typowa regeneracja.A czemu chcesz regnerować swoją??
Opublikowano
moim zdaniem takie rzeczy na allegro to po prostu loteria tak samo jak z turbinami - mozesz miec szczescie i trafic ze bedzie ok [wyjeta za jakiegos autka po wypadku] albo zaplacic 2xrazy tyle za regeneracje albo .... pojsc do ASO - w ostatnim przypadku to raczej wybralbym aso w DE bo pewnie taniej bedzie.... mysle ze regeneracja w pozadnym zakladzie bedzie optymalna :)
Opublikowano
firma Boshs nie daje gwarancji na pompe po regeneracji :?: / co ma paliwo do tego przeciez sa filtry itd./ to gwarancji na nowy samochod tez by nikt nie dawal bo jest zle paliwo, to mam wydac 4000 tys.bez gwarancji :?: co to za firma :?:
Opublikowano
firma Boshs nie daje gwarancji na pompe po regeneracji :?: / co ma paliwo do tego przeciez sa filtry itd./ to gwarancji na nowy samochod tez by nikt nie dawal bo jest zle paliwo, to mam wydac 4000 tys.bez gwarancji :?: co to za firma :?:

No to proboj sobie wymieniac na gwarancji wtryskiwacze w fordzie lub w skodzie! Ciekawe ile i z jakim skutkiem sie bedziesz sadzil.

ZLE PALIWO, ZLE PALIWO.... ZLE PALIWO...

http://img571.imageshack.us/img571/7404/logotds.jpg

Naj.... forum o TDS-ach http://www.bmw-diesel.pl

Opublikowano

rozmawiałem telefoniczie z gościem z boscha w bydgoszczy i chyba im podwioze samochód- 2 dni i po sprawie. cena bedzie zależała od tego w jakim stanie jest pompa- oni (jak wcześniej ktos zauwazył) rozbieraja pompę w mak i dopiero potem okazuje sie co jest do wymiany a co do naprawy, przeciętnie wychodzi ok. 3500 zł

acha no i gwarancja jest roczna - w sumie nie wyobrażam sobie żeby było inaczej, przeciez to są koszmarne pieniądze (w starszych tdsach nawet 40% wartości samochodu!!!)

Opublikowano
biernus /jezdzij na dobrym paliwie a ni od byle kogo a propo wszedzie zdazaja sie zle paliwa /a co do regenowanych pomp w firmach niby z alegro jak sie bedzie jezdzilo na zlym paliwie to i Boshs nie pomorze a za jedna z Bossha regenowana mam 2 z innego zakladu a sterownik pompy nie zawsze zepsuty tylko inne podzespoly sie zuzywaja.. :nienie:..nie wiem czemu tylko chwalicie zachodnie firmy , na zachodzie tez robia buble .....
Opublikowano
biernus /jezdzij na dobrym paliwie a ni od byle kogo a propo wszedzie zdazaja sie zle paliwa /a co do regenowanych pomp w firmach niby z alegro jak sie bedzie jezdzilo na zlym paliwie to i Boshs nie pomorze a za jedna z Bossha regenowana mam 2 z innego zakladu a sterownik pompy nie zawsze zepsuty tylko inne podzespoly sie zuzywaja.. :nienie:..nie wiem czemu tylko chwalicie zachodnie firmy , na zachodzie tez robia buble .....

Ja problemow z paliwem nie mam.

V POWER tylko i wylacznie do tego dodatek lyqui moly raz na jakis czas i spie spokojnie. (sprawdzona JEDNA stacja)

Opublikowano

trzeba byc skończonym idiotą, żeby tankowac na jakichś podejrzanych stacjach paliwo, jeśli ma sie świadomość ile kosztuje naprawa pompy wtryskowej...

w poprzedniej bmw tylko 1 jedyny raz skusiłem się na shitowej stacji na tańsze paliwo(kilkanascie gr róznicy) - efekt samochód zaczął szarpac i potrafił zgasnać, na szczęscie środek do czyszczenia układu paliwowego pomógł od tamtego czasu tylko bp, statoil ew, shell

Opublikowano
rozmawiałem telefoniczie z gościem z boscha w bydgoszczy i chyba im podwioze samochód- 2 dni i po sprawie. cena bedzie zależała od tego w jakim stanie jest pompa- oni (jak wcześniej ktos zauwazył) rozbieraja pompę w mak i dopiero potem okazuje sie co jest do wymiany a co do naprawy, przeciętnie wychodzi ok. 3500 zł

acha no i gwarancja jest roczna - w sumie nie wyobrażam sobie żeby było inaczej, przeciez to są koszmarne pieniądze (w starszych tdsach nawet 40% wartości samochodu!!!)

Za 3500 to masz "nowa" pompke z programu eXchange z niemiec z plombami. Nasi niech niedotykaja lepiej, niech nie rozbieraja na czescie Isze bo nie wiadomo co z tego wyjdzie.

Opublikowano

Ten temat to "rzeka"

100% procentowac slabosc tdsa (m51) to pompa wtryskowa. Nie pisze o jej awaryjnosci bo tak naprawde wytrzymuje dosc dlugo tylko o cenie.

Nowa kosztuje ponad 12 000 zl. To jest ta slabosc.

Co do regeneracji to jest roznie i tak naprawde nie wielu potrafi to zrobic nawet wliczajac niemieckich fachowcow.

Tak ze Sebos76, kup w boshu w systemie BX i powinno byc dobrze, jak masz serce do ryzyka to kup z allegro, tylko jak wczesniej pisalem jezeli mieszkasz blisko sprzedajacego bo jak cos bedzie nie tak to stracisz tylko pieniadze i czas.

Dziwne, ze w boshu powiedzieli ze naprawia pompe, bo normalnie to oni biora twoja stara a wkladaja regenerowana z niemiec. Nic w pompie nie robia bo to niby nie oplacalne a i ich wiedza czesto jest slaba.

A co do kolegi Tomek-Tarnow to jesli chodzi o gwarancje to juz chyba prawo stanowi, ze kupujacy ma prawo zadac 12 miesiecy gwarancji od poroducenta lup sprzedajacego. Tylko pojecie slowa "gwarancja" w Polsce jest rozne.

Opublikowano

jutro rano odstawiam samochód do Bosch Diesel Centrum na Osowej Górze w Bydgoszczy. Chce to zrobić raz a dobrze i zapomnieć o problemach z pompą.

No niestety kupując używanego tds'a sa dwie opcje: albo sam naprawisz pompę, albo sprzedasz samochód i ktoś inny sobie naprawi...