Skocz do zawartości

Co poradzić na przesuwające się chodniczki?

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Dzisiaj prawie wymieniłem pedał gazu na nowy, jednak zauważyłem że najlepiej narazie tego nie robić bo mogę nowy szybko zniszczyć. A rzecz w tym że chodniczek oryginalny (welurowy (?) w kolorze jasno-szaro-beżowym) niestety nie trzyma się już wogóle w zaczepach, gdyż same zaczepy nie trzymają się w wykładzinie w podłodze. Sam chodnik nie jest poprzecierany, jego stan można uznać za dobry, mocowania są w stanie bdb. Chodnik przesuwa się do przodu auta, jednocześnie fałdując się mocno przy pedale gazu i mocno na niego naciskając.

Mam w związku z tym 2 pytania:

- czy znacie jakiś sposób na naprawę takiego stanu rzeczy, być może są jakieś inne mocowania w podłogę albo inne rozwiązanie

- czy gumowe wycieraczki są bardziej praktyczne użytkując je cały rok, i czy mam kupować oryginały w ASO czy też wystarczą mi niemieckie z allegro, no i ostatnie : czy gumowe wycieraczki występują w kolorze zbliżonym do jasno-szaro-beżowego?? Wszystko mam jasne, nie za bardzo będą mi czarne gumy wyglądały w aucie :-)

Opublikowano
Spróbuj zamocować na rzep, nie ma bata żeby się przesuwały do przodu. Najlepiej przyszyć nitką pod kolor dywanika i nie będzie widać różnicy. :)
http://img692.imageshack.us/img692/9379/podpiswb.jpg