Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam.Jaki jest koszt częsci łańcucha rozrządu?i co wchodzi w jego skład?można kupic kompletny rozrząd czy kazdą część oddzielnie?dużo przy tym pracy?cos dodatkowo trzeba kupować,jakieś uszczelki itp???
Opublikowano

masz łańcuch rozrządu!!!! Po co chcesz go wymieniac??????

Podczas normalnej eskploatacji łancuszki wytrzymuja 500 000km !!!!!!

Opublikowano

moze byc jeszcze inna przyczyna - sa jeszcze 2 sprezyny, ktore mogly peknac lub tez sie wyrobic. Znajduja sie one w 2 elentach ktore zapinaja lancuch rozrzadu. Sprezyny te znajduja sie w elementach oznaczonych jako nr 6 oraz nr 18 (na rysunku ich nie widac).

najpierw dobierz sie do tych elementow i to sprawdz.

http://img212.imageshack.us/img212/9246/rozrzadm42b18ek5.jpg

ps. Jeszzce w m42 nie grzebalem - takze moge sie mylic co do elelementu nr6, m50/m52 na 100% jest tam sprezyna)

Opublikowano
ja wywaliłem 400 euro na cału kompletny rozrząd, jest to porównywalna cena z polskim ASO, a okazało się ze to szklanki mi ćwierkaja :mad2: :), oprócz łańcucha i napinacza powinno się wymieniać też wszystkie koła, do tego kupiłem wszystkie uszczelki, łacznie z ta metalowa, ale wywaliłem ja bo ciekła bladź, przez co ściągałem 2 razy pokrywy i wkońcu nowa została tylko ta między pokrywami, reszta silikon, i git :)