Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
mam pytanko.Moze ktos mial taki objawalbo wie co to jest.dzieje sie to na zimnym silniku, po uruchomieniu slychac jakby dzwonienie luznej blachy na wolnych obrotachr,pzry ruszaniu trwa to chwilke i koniec wiecej nie slychac.
Opublikowano
Zakładając, że wszystkie blaszane elementy są właściwie podokręcane taki odgłos może emitować łańcuszek rozrządu.

Dla jednych więcej niż marka.........

Dla innych skuteczne narzędzie do lansu......

Opublikowano
No to najprowdopodobniej bedziesz mial wlasnie lancuszek.....Bo gdy sie rozgrzeje przestaje klekotac taki ma juz swoj urok....Mozesz to wyeliminowac ewentualnym sprawdzeniem w ks. serwisowej jesli ty nic nie robiles , i przebiegiem.....

By ZacAnaheim

"Nie ma ludzi niewinnych są tylko źle

przesłuchani"

"Prawo jest jak płot - żmija zawsze się prześliźnie, tygrys zawsze przeskoczy, a bydło przynajmniej się nie rozłazi, gdzie nie powinno."

Opublikowano
dowymiany napinacz łańcucha na 100%

Ja stawiam na rozciągnięty łańcuch lub nadmiernie zeszlifowane ślizgi łańcucha, wszak precyzyjnie się nie określi bez odkręcenia porywy układu rozrządu... :nienie:

Opublikowano
dowymiany napinacz łańcucha na 100%

Ja stawiam na rozciągnięty łańcuch lub nadmiernie zeszlifowane ślizgi łańcucha, wszak precyzyjnie się nie określi bez odkręcenia porywy układu rozrządu... :nienie:

marzesz mieć racie ale w wiekszości przypadków jest to naoinacz
orzełe34
Opublikowano
Nie ma co gdybać. Jak wyżej: "...wszak precyzyjnie się nie określi bez odkręcenia porywy układu rozrządu... "