Skocz do zawartości

Jakie kupic??

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem fascynatą driftingu i myslę, że za niedługi czas nadejdzie moment jak zaczne moje zainteresowania przelewać na asfalt. Zastanawiam się tylko jeszcze jaki znaleźć długopis do pisania po drogach. Zastanawiałem się nad Nissanem SX200 i BMW serii 5 z 5-litrowym silnikiem. Ale tu zacząłem sie zastanawiać czy 5 nie jest trochę za duża do driftu chociaz w sumie czemu ma być za duża. Wiem że napewno jest do tego potrzebna szpera, moc i moment silnika. Nissan znowu ma chyba ciut za małą jeszcze moc a żeby z super przyjemnoscią sobie coś jeździć bokami.

Jakie są wasze zdania i wasze propozycje. Dziekuje i pozdrawiam Maciek

Opublikowano
Wg mnie o wiele lepszym autem bedzie Nismo... Silnik tam kreci sie bardzo latwo. Zauwaz, ze na zawodach raczej ne startuje e39 a SX'ow jest od cholery. Moj znajomy ma 200SX 225KM, wiem ze ma zmieniona turbine, wtryski + mape w silniku do tego szpera 100% i lata to bokiem jak szalone.
Opublikowano

To ma być samochód typowo do driftu czy chcesz się bawić swoim autem w drift?

W pierwszym przypadku BMW jest trochę za ciężkie i nawet jak je mocno odchudzisz to ideału nie będzie. W drugim jak najbardziej się nadaj

Następna sprawa, to porównaj ceny zakupu i utrzymania M5 i SX'a (zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że pierwsze roczniki M5 miały wadliwe silniki).

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
  • Autor
To ma byc moje auto którym chce się bawić w drift tak że nie planuje zrobić z niego typowego driftera chocby nawet dlatego że nigdy już nie będe jakimś super kierwocą gdyą juą za późno :) Chce sobie czasem pojeździć wieczorem bokami po moim mieście. Tylko chciałbym żeby było juz to możliwe na suchym asfalcie a nie tak jak teraz jak poleje to moja sierrka 2-litrowa cos może wskurać :) Tak po za tym to ma to być dodatkowe auto którym ma moja żona przy okazji jeździc do pracy a ja mam go wieczorami podgrzewać.
Opublikowano
  • Członkowie klubu
Chce sobie czasem pojeździć wieczorem bokami po moim mieście.

To najpierw poszukaj sobie innego forum.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

Ostatnio przeglądający 0

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.

Konto

Nawigacja

Szukaj

Szukaj

Skonfiguruj powiadomienia push w przeglądarce

Chrome (Android)
  1. Stuknij ikonę kłódki obok paska adresu.
  2. Stuknij Uprawnienia → Powiadomienia.
  3. Dostosuj swoje ustawienie.
Chrome (Komputer)
  1. Kliknij ikonę kłódki na pasku adresu.
  2. Wybierz Ustawienia witryny.
  3. Znajdź Powiadomienia i dostosuj swoje ustawienie.