Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Jestem fascynatą driftingu i myslę, że za niedługi czas nadejdzie moment jak zaczne moje zainteresowania przelewać na asfalt. Zastanawiam się tylko jeszcze jaki znaleźć długopis do pisania po drogach. Zastanawiałem się nad Nissanem SX200 i BMW serii 5 z 5-litrowym silnikiem. Ale tu zacząłem sie zastanawiać czy 5 nie jest trochę za duża do driftu chociaz w sumie czemu ma być za duża. Wiem że napewno jest do tego potrzebna szpera, moc i moment silnika. Nissan znowu ma chyba ciut za małą jeszcze moc a żeby z super przyjemnoscią sobie coś jeździć bokami.

Jakie są wasze zdania i wasze propozycje. Dziekuje i pozdrawiam Maciek

Opublikowano
Wg mnie o wiele lepszym autem bedzie Nismo... Silnik tam kreci sie bardzo latwo. Zauwaz, ze na zawodach raczej ne startuje e39 a SX'ow jest od cholery. Moj znajomy ma 200SX 225KM, wiem ze ma zmieniona turbine, wtryski + mape w silniku do tego szpera 100% i lata to bokiem jak szalone.
Opublikowano

To ma być samochód typowo do driftu czy chcesz się bawić swoim autem w drift?

W pierwszym przypadku BMW jest trochę za ciężkie i nawet jak je mocno odchudzisz to ideału nie będzie. W drugim jak najbardziej się nadaj

Następna sprawa, to porównaj ceny zakupu i utrzymania M5 i SX'a (zwłaszcza biorąc pod uwagę fakt, że pierwsze roczniki M5 miały wadliwe silniki).

"Aerodynamika jest dla tych, którzy nie potrafią budować silników" - Enzo Ferrari
Opublikowano
To ma byc moje auto którym chce się bawić w drift tak że nie planuje zrobić z niego typowego driftera chocby nawet dlatego że nigdy już nie będe jakimś super kierwocą gdyą juą za późno :) Chce sobie czasem pojeździć wieczorem bokami po moim mieście. Tylko chciałbym żeby było juz to możliwe na suchym asfalcie a nie tak jak teraz jak poleje to moja sierrka 2-litrowa cos może wskurać :) Tak po za tym to ma to być dodatkowe auto którym ma moja żona przy okazji jeździc do pracy a ja mam go wieczorami podgrzewać.
  • Członkowie klubu
Opublikowano
Chce sobie czasem pojeździć wieczorem bokami po moim mieście.

To najpierw poszukaj sobie innego forum.

Pozdrawiam

Bastek

Kiedyś: E21 315 '83, E34 520i '90, E34 525iA '92, E36 316i '95, E30 318iT '93, E46 325xi Touring, E91 325i

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.