Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam

Mam pytanie.Czy sonda lambda z tej aukcji bedzie pasowac do mojego auta?

http://moto.allegro.pl/item244703462_sonda_lambda_siemens_4przewody_opel_x18xe1_x20xev.html

W aucie oryginalnie mam zamontowana wlasnie taka sonde lambda firmy siemens, i wszystko sie zgadza.....kolory kabli....zakres pracy do 5v...tylko wtyczka do opla :).Czy to bedzie dzialac?Czy ktos juz robil taka roszade?

Sprzedawca twierdzi ze bedzie dzialac jak nalezy,ale wole poradzic sie kogos kto takie cos juz robil

Z gory dzieki za odpowiedzi.

Opublikowano

Witam na twoim miejscu jak bym miał kupować sonde to tylko po numerze, bmw to jest dziwne auto a sond jest bardzo bardzo dużo różnych rodzai i nie masz co sie sugerować kolorami kabli. Pozdrawiam Piotrek.

Aha 5V dla bmw to jest ubogo a 0V bogato niewiem jak jest w oplu.

Opublikowano
Wiem o tym ze typow sond jest duzo,i dlatego wlasnie pytam czy ktos montowal sonde w takim aucie jak moje,gdzie oryginalnie pracuje sonda siemensa.Po numerach znalazlem zamiennik z wtyczka,jednak jego cena jest powalajaca(ngk - 700 zlotych)..nie wspomne juz o cenie sondy w serwisie.Interesuje mnie czy ktos montowal jakis zamiennik w ROZSADNEJ cenie,i jak takie cos dziala w praktyce....
Opublikowano
Wiem o tym ze typow sond jest duzo,i dlatego wlasnie pytam czy ktos montowal sonde w takim aucie jak moje,gdzie oryginalnie pracuje sonda siemensa.Po numerach znalazlem zamiennik z wtyczka,jednak jego cena jest powalajaca(ngk - 700 zlotych)..nie wspomne juz o cenie sondy w serwisie.Interesuje mnie czy ktos montowal jakis zamiennik w ROZSADNEJ cenie,i jak takie cos dziala w praktyce....

Ja montowalem zamiennik NGK ale, inne kolory mialem .. i jest ok.

Tak najogolniej (bo sa odstepstwa) to mozna stosowac zamiennik - byle ilosc i kolory kabli sie zgadzaly ;)

Wtyczke mozna przepiac - tak jak ja zrobilem ;)

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia

Opublikowano

Tak najogolniej (bo sa odstepstwa) to mozna stosowac zamiennik - byle ilosc i kolory kabli sie zgadzaly ;)

Wszystko sie zgadza..taki wlasnie mam plan...zakupic sonde np ngk i tylko przelozyc wtyczke z oryginalnej sondy.Pewnie Kolego miales kolory 2 biale,czarny i szary...tych wlasnie sond jest najwiecej na allegro i mozna je kupic juz od 80 zlotych .... niestety w moim przypadku nie znalazlem zamiennika w tak korzystej cenie :(

Opublikowano

Wszystko sie zgadza..taki wlasnie mam plan...zakupic sonde np ngk i tylko przelozyc wtyczke z oryginalnej sondy.Pewnie Kolego miales kolory 2 biale,czarny i szary...tych wlasnie sond jest najwiecej na allegro i mozna je kupic juz od 80 zlotych .... niestety w moim przypadku nie znalazlem zamiennika w tak korzystej cenie :(

niestety mialem 4 przewody, w tym jeden czerwony, co oznaczalo ze mam niestety mniej popularna sonde tytanowa a nie cyrkoniowa (jak mniemam jest w Twoim przypadku) ;)

cvo nie zmienia faktu ze mozna stosowac zamienniki, byle sie kolory kabelkow zgadzaly ( no i byle gwit byl taki sam)

Gdyby pan Bóg był za przednim napędem - chodzilibyśmy teraz na rękach ;)

http://miniurl.pl/becia