Skocz do zawartości

IS walka z grzaniem silnika ciag dalszy...

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam, moja becia od momentu zakupu grzala sie gdy stalem np w korku, moja diagnoza padla na wisko, ktore wymienilem (w starym byl tylko 1 bieg) jednak auto dalej lubi uzyskac wieksza temperature gdy stoje w korku (wskazowka wychyla sie 4-5mm w prawo od pionu) lub gdy ja pogonie po trasie, dzis lecialem ok 160km/h i po ok 10 min takiej jazdy wskazowka wychylia sie od pionu w prawo, gdy zwolnilem do ok 120km/h wszystko OK. W mojej 320 chocnym miesiac stal w korku czy zapierdzielal non stop 200 wskazowka ani drgnie. Czy w Isce tak jest czy moze mam dalej szukac problemu... dodam ze dol chlodnicy nagrzewa sie ladnie czyli wykluczam termostat.... Kolejna sprawa to zaczynam nie ufac wskaznikowi temp bo pokazuje pion po przejechaniu 300m od startu zimnego motoru....
Opublikowano
miałem podobne objawy, powodem była padnięta chłodnica, wycięte dwie grodzie, zmieniłem i bylo jak reka odjal. uważaj, nie przegrzej! no i odpowietrz na wszelki wypadek!
POSZUKAJ ZANIM ZAPYTASZ, NIBY NIC A TAK WIELE!!!!!!!!!!!
Opublikowano
Witam pierwsze co zrob to nie ruszaj chlodnicy tylko wymien pompe wodna bo moim zdaniem jej zywot dobiega koncowi i dlatego ci sie auto grzeje jak juz wisko wymieniles czujnik od temp tez jest sprawny ja bym stawial na pompe wodna sprawdz ja lub wymien
Nic wiecej nie trzeba mówic BMW